KAKO DA SKUVATE SAVRŠENU KAFU? Ovo su tajne čarobnog napitka
Omiljeni jutarnji napitak najukusniji je kada se skuva u tvrdoj vodi, jer ona podstiče otpuštanje aroma iz zrna kafe koje nam pružaju lep ukus.
Različite vrste soli kojima obiluje tvrda voda podstiču otpuštanje aroma iz zrna kafe, zbog čega ni najskuplja kafa ne bi bila tako ukusna ako se priprema u mekoj vodi.
Zaboravite luksuzne aparate za kafu, kupovinu najskupljih zrna ili specijalne tehnike mešanja, jer u dobrom ukusu omiljenog napitka najveću ulogu ima voda, pokazala je studija britanskog Univerziteta Bat.
U ovoj studiji, hemičar Kristofer Hendon je analizirao tačan sastav kafe koju je prethodno dao volonterima na testiranje. Čak i ako se koristi ista sorta i zrna, kafa može da ima potpuno drugačiji ukus ako se skuva u različitim vodama iz slavine, zaključili su naučnici.
(dnevno.rs)
"SINIŠA JE OBEZBEDIO GIRICE, JA JABUKE" Predsednik Vučić i ministar Mali obišli gradilište EKSPA - Divim se ovim hrabrim radnicima, stvari idu ODLIČNO (VIDEO)