LEGLO PRLJAVŠTINE: Ove stvari u kuhinji bi trebalo češće da čistite
Neka mesta u kuhinji su prljavija nego što možete da zamislite. Iako često održavate kuhinju i vodite računa o higijeni, neka mesta verovatno preskačete.
Pogledajte na kojim mestim ima više nečistoće i bakterija nego što mislite.
1. Kuhinjski sunđeri
Posao sunđera je da upija nečistoće, pa tako i sam postane veoma prljav. Zbog toga je važno da redovno čistite svoje sunđere. Možete ih dezinfikovati tako što ćete ih oprati u mašini za pranje suđa ili zagrevati u mikrotalasnoj rerni. Potopite sunđer u vodu kojoj ste dodali nekoliko kapi sirćeta ili limuinovog soka i stavite u mikrotalasnu rernu na srednju jačinu jedan minut.
2. Prostor između uređaja
Iako je razmak između frižidera i radne ploče mali, taj razmak je dovoljan da upade prašina i prljavština. U koliko ste u mogućnosti, pomerite uređaje ili iskoristite uske nastavke za usisivač da očistite prostor između uređaja i radnih površina u kuhinji.
3. Torbe za kupovinu
Platnene torbe za kupovinu su veoma korisne, naročito za očuvanje životne sredine. Ne zaboravite da i njih često perete. Program za pranje izaberite u zavisnosti od sastava torbe.
4. Pregrade i fioke u frižideru
Ako ribate police na frižideru, ne zaboravite na fioke i manje pregrade.
5. Gornji delovi kuhinje i aparata
Postoji mnogo mesta u kuhinji koje je potrebno oprati i odozgo. Ovo uključuje viseće delove, ali i kuhinjske aparate.
6. Metle i drugi pribor za čišćenje
Stvari koje koristite u čišćenju i ribanju podova takođe treba prati. Dovoljno je da metlu ili drugi pribor za čišćenje operete toplom vodom u kojoj je razblažen sapun.
ženski kutak
PREDSEDNIK VUČIĆ SA PREDSEDNICOM SAVETA ZA DUALNO OBRAZOVANJA ŠVAJCARSKE: Ključna uloga u smanjenju stope nezaposlenosti