Ovi jednostavni trikovi će vam pomoći da testo brže naraste i priprema peciva traje znatno kraće

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Priprema peciva i nije baš omiljen kulinarski poduhvat nestrpljivih domaćica (i domaćina) zbog čekanja testa da naraste. Ali i za to postoji rešenje. Kvasac koji podstiče narastanje testa najbolje deluje u vlažnim i toplim sredinama.

Zbog toga oblikovano testo stavite bliže izvoru toplote. Idealno je da testo koje narasta stoji blizu rerne koju ste uključuili da se zagreva. Međutim, vodite računa da testo ne bude preblizu izvora toplote jer ćete dobiti suprotan efekat.

Narastanje ćete ubrzati i ako oblikovano testo prekrijete blago navlaženom kuhinjskom krpom. Ovaj postupak, u kombinaciji sa stavljanjem testa na toplo mesto, može ubrzati narastanje testa i pripremu peciva.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

7 trikova za dobro testo

Kako da osvežite stari hleb (VIDEO)

Pita od starog hleba

3 proverena trika za najukusnije palačinke

Napravite najmekše domaće kiflice