Otkrivamo vam trikove za ukusne sočne ćevape koji će oduševiti sve gurmane

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Koren reči ćevap je persijskog porekla, a znači prženo meso, a postoje tragovi koji ćevap vode čak do stare Grčke. Da skratmo priču, evo recepta kako da sami napravite smesu za ćevape kao pravi ćevabdžija.

Iskusni kažu da kod pravljenja ćevapa nema posebnih komplikacija, poenta je u dobrom mesu, načinu pripreme i da smesa odstoji.
Sve što vam je potrebno za prave ćevape jeste 1,5 kg mlevene junetine, ½ kg jagnjetine, 4-5 čena belog luka, 2% od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.

Meso isečeno na kockice dobro posolite, izmešajte i prelijte sa oko 100 ml vode i belog luka koje ste ranije prokuvali. Smesu izmešajte i ostavite preko noći u frižideru. Sutradan smesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider.

Pre nego krenete oblikovati ćevape u smesu umešajte sodu bikarbonu i to je to.
Uživajte u ukusnom i sočnom ćevapu.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Kako da vam meso uvek bude meko i sočno

Napravite najmekše domaće kiflice

Recept - Punjena pljeskavica

Testo gotovo za 10 minuta - brzi recept za ukusno pecivo

Najčešće greške u pripremi piletine