Neka zvezde vaše trpeze budu ukusni kolačići koji se ne peku

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

U nedostatku vremena često pribegavamo pravljenju kolača koji se ne peku. Evo nekoliko saveta da oni budu savršeni!

1. Iako su kolači s puterom ukusniji i zdraviji, nepečene kolače bolje je praviti s margarinom – duže traju i manje su osetljivi na toplotu.

2. Posni nepečeni kolači bez margarina dugo mogu da stoje i vrlo često su mnogo ukusniji posle nekoliko dana.

3. Od mase za bombice možete da napravite i salamicu, piramidu, običan kola koji ćete seći na štanglice, pa i košnice - izaberite oblik koji vam se najviše dopada.

4. Najjednostavnija smesa za pravljenje raznih oblika nepečenih kolača pravi se od ratluka i šećera u prahu – sastojke umesite i dodajte ekstrakt i boju po želji. Od iste mase možete da pravite i figurice za torte ili kapkejkove (umesto mase od marcipana, koja je daleko skuplja).

5. Mnogi nepečeni kolači trebalo bi da se suše – zato ih ne odlažite odmah u limene kutije ili frižider. Neka odstoje na vazduhu bar 2-3 sata.

6. Kad poslužujete sitne nepečene kolače, neka vam princip bude raznolikost: crveni kolači ne bi trebalo da stoje pored drugih crvenih, kao što ni bombice ne bi trebalo da grupišete na jednom mestu. Najbolje da se smenjuju boje, oblici, ukusi…

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

5 recepata za kolače koji se ne peku

Recept - Bombice od kikirikija

Recept - Rafaelo kuglice

Kako da brzo omekšate puter ili margarin (VIDEO)

Saveti za savršen šam od belanaca