Prepoznatljiva zlatna nijansa i ukus koji se pamti, karakteristike su voljene Bečke šnicle. Evo kako da napravite najukusniju šniclu

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Teletina je tradicionalni izbor za pripremu bečkih šnicli, mada ih možete pripremiti i s drugim mesom.

Izaberite veliko parče mesa, jer se, kao što verovatno znate, meso smanjuje tokom pripreme. Tajna ukusne Bečke šnicle je u specijalnoj pripremi, gde se meso najpre uvalja u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle.

Stručnjaci kažu da je kvalitetna Bečka šnicla trebalo da bude toliko suva, da kada biste sedeli na njoj ne bi ostao masni trag na pantalonama!

Pre nego što prezle dodate šnicli, poznati šef kuhinje Kurt Gutenbruner preporučuje da se malo neutralne pavlake doda jajima. Šnicle možete uvaljati u brašno i jaja, pa zatim oko pola sata sačekati pre valjanja u prezle i prženja.

Prezlama možete dodati i malo začina, poput oraščića ili mlevene paprike. To su odlični dodaci, ali nisu obavezni.

Nemojte spremati šniclu tako da bude hrskava do tačke kada ne možete da je zagrizete. U toku prženja pomerajte tiganj, tako da ulje dopre i do gornjeg sloja šnicle i ona dobije prepoznatljivu zlatnu nijansu.

Pošto su šnicle gotove, predlažemo da ih poslužite uz zelene masline punjene crvenom paprikom.Ove divne boje i raznoliki ukusi zajedno daju poseban šmek, koji će vas i vaše goste prijatno iznenaditi.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Recept Bečka šnicla

Kako je nastala Bečka šnicla

Kako je nastala Karađorđeva šnicla

Kako da napravite prezle

Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni