Riblji specjaliteti mogu biti pravi gurmanski užitak ako poslušate naše savete

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Ishrana bogata ribom može smanjiti rizik od srčanih oboljenja, moždanog udara, depresije i Alchajmerove bolesti. Međutim, veoma je važno i na koji način pripremate ribu kako biste iskoristili njen lekovit potencijal. Zbog toga izbegavajte da pržite ribu, već je pecite ili kuvajte. Tako ćete sačuvati blagotvorne sastojke i smanjiti unos kalorija.

Evo pet saveta za pripremu jela od ribe i morskih plodova.

Koristite kvalitetna ulja

Pre nego što je termički obradite, ribu premažite kokosovim ili ekstra devičanskim maslinovim uljem, a možete ih posuti osušenim paradajzom, pečenim paprikama ili pesto sosom.

Dodajte začine

Postoji mnogo načina da začinite morske plodove, od jednostavne mešavine belog luka i italijanskih začina do pikantnijih i neobičnih kombinacija. Preporučujemo kombinacije mešavinu soka limete, narendanu koru limete i peršun ili biber, izgnječen beli luk, rendani đumbir i kurkumu. Izaberite omiljene začine i pretvorite jela s ribom u pravi gurmanluk.

Napravite slojevit obrok

Dodajte i druge ukusne namirnice omiljenoj ribi ili morskim plodovima. Nakon pečenja ili kuvanja, ribu poslužite uz humus, obareni spanać, sos od pečuraka, krompir pire ili kuvani pirinač.

Ohladite ribu

Skoro sve vrste ribe su ukusne i kada se posluže ohlađene. Hladnu ribu možete dodati već pripremljenoj salati i time poslužiti kao pikantno predjelo.

Dodajte drugim jelima

Ribu možete dodati i drugim specijalitetima i glavnim jelima. Odlično ide uz supu, gulaš, testenine s povrćem ili tortilje.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Predlog jelovnika za Badnje veče

Pripremite ribu na pravi način

7 saveta za prženje ribe

Recept - Krompir salata

Top 8 namirnica za zdravlje žena