Običan kuvani pirinač malim trikovima može postati pravi gurmanski prilog

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Kuvani pirinač je odličan dodatak jelima. Ako je često na vašoj trpezi, poslušajte naše savete i dodajte mu gurmansku notu.

1. Ispržite zrna

Pre nego što dodate vodu, zrna pirinča ispecite na malo putera ili maslinovog ulja. Tako će pirinač imati bolji i pikantniji ukus.

2. Skuvajte pirinač u supi

Ako vam je ostalo bujona ili supe, iskoristite ih da u njima skuvate pirinač. Najbolje je da pirinač skuvate u mešavini vode i bujona u odnosu pola-pola. Tako će vaš pirinač imati poseban gurmanski ukus i biti fantastičan prilog jelima.

3. Dodajte pirinču začine i povrće

Pirinač kao prilog možete obogatiti i dodacima koje stavljate i u glavno jelo. Iako na ovaj način pirinač ne pripremate kao glavno jelo - đuveč ili pilav, običnom kuvanom pirinču možete dodati omiljene začine i povrće. Uz pirinač odlično ide lovorov list, dok ostale začine možete dodati u zavisnosti od toga čiju kuhinju preferirate. Kardamom i korijander uz pirinač odlično idu ako pripremate indijska jela. Kim i cimet možete dodati ako pored pirinča služite meksičku hranu. Timijan i origano će pirinču dati mediteransku notu.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Kako da skuvate savršen rastresit pirinač

5 grešaka u pripremi pečenog krompira

Napravite u tiganju savršen sos za meso

Pet trikova za pripremu zdravije hrane

Koristite beli luk kao lek? Izbegnite ove greške