Određena hrana može da promeni teksturu, ukus i izgubi hranljiva svojstva ako se čuva u frižideru

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Bez obrzira na to da li planirate odmah da iskoristite sve kupljene namirnice ili želite da ih sačuvate za kasnije, neki proizvodi će izgubiti mnoga korisna svojstva ako ih čuvate u frižideru.

Pogledajte šta bi trebalo držati dalje od frižidera.

Paradajz - može da promeni teksturu i ukus

Lubenice - gubi antioksidante kad se duže čuva u frižideru

Krompir - menja ukus kada se čuva u frižideru

Crni luk - može da se ubuđa i promeni teksturu, a time i ukus

Kafa - izgubiće prepoznatljiv omiljeni ukus i može da upije razne mirise

Beli luk - može da proklija i da se ubuđa

Alkohol - žestoka pića treba čuvati na sobnoj temperaturi

Med - može da se kristališe i zgusne brže

Ljuti sos - većina sosova može da se čuva u kuhinjskim elementima i do tri godine

Hleb - postaće suv

Bosiljak - može da uvene i upije okolne mirise

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

7 namirnica koje ne treba zamrzavati

Namirnice koje ubrzavaju metabolizam

Kombinacije hrane koje škode vašem zdravlju

Limun kao pomoć u čišćenju kuće

8 namirnica za zdrav početak dana