Dodavanjem maslinovog ulja i arome žalfije, pire krompir se pretvara u čarobni mediteranski prilog! U receptu pogledajte šta treba da dodate vodi za kuvanje krompira da bi ukus bio jedinstven...

Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa

Sastojci:
350 ml mleka
50 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja
50 gr putera
2 kašičice seckanih listova žalfije
1 kg krompira
5 čenova belog luka
krupna so

Priprema:
Stavite krompir u hladnu vodu sa belim lukom, posolite i skuvajte na tihoj vatri. Ocedite i oljuštite krompir pa ga izmrvite mikserom.

U šerpici ugrejte mleko, ulje, puter i žalfiju i ostavite da stoji desetak minuta pa proceđenu tečnost polako dodajte u krompir i mutite dok ne postane kremast. Ako je potrebno, dodajte još malo mleka.

Sa sajta Lisa pročitajte još:

Kako da napravite savršen pire krompir na naučnoj osnovi + 11 dodataka koji će mu promeniti ukus

Najbolji pečeni krompir u rerni svih vremena


Pečeni krompir sa tri vrste sira

Krompirići “tripl-pek”

3 najčešće greške koje pravimo prilikom pripreme krompira