Pečena slanina može biti pravi gurmanluk ako je pripremite na pravi način.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Od svih mogućih načina pripreme slanine, pečenje može dati najukusniji obrok. Tako slanina može biti savršeno hrskava, ukusna, a pripremom se neće napraviti lom u kuhinji.

Najvažnije je da slaninu stavite u rernu koja nije prethodno zagrejana. Na taj način se meso postepeno peče.Na pleh najpre stavite aluminijumsku foliju, pa ćete kasnije lakše očistiti nered. Zatim rasporedite po plehu slaninu isečenu na tanke režnjeve, stavite u hladnu rernu i uključite je na 200 stepeni.

Proverite da li je slanina pečena nakon 17 do 20 minuta. Vreme pečenja će zavisti od debljine režnjeva slanine i tipa rerne. Ako je slanina zlatno braon boje, gotova je. Izvadite meso iz pleha i prebacite na drugi pleh na koji ste postavili papirne ubruse koji će upiti višak masnoće.Prijatno!

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Ovo niste znali o slanini

Zašto ne treba izbegavati svinjsku mast u ishrani

Kako da skuvate savršen rastresit pirinač

Zbog čega pržena slanina tako dobro miriše?

10 saveta za prženje hrane