Obogatite svoju supu griz knedlama i uživajte u pravom domaćem specijalitetu za ponos

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Domaće knedle supi daju posebnu draž, a obroku svečaniji ton.

Za pripremu knedli su vam potrebna 2 jajeta, oko 60 grama griza, kašičica ulja, a u smesu za knedle možete staviti i malo soli, mada je supa u koju se knedle stavljaju već slana.

Najpre penasto umutite belanca, a u drugoj posudi pomešajte griz sa žumancima i uljem. Belanca zatim polako dodajte smesi sa grizom i sve dobro promešajte.

Kašičicom vadite knedle i spuštajte u proceđenu supu koja vri. Kašičicu kojom vadite knedle potopite u supu kako se smesa ne bi lepila za nju. Ukoliko vam se desi da se prva knedla raspadne, dodajte smesi još malo griza.Supu kuvajte dok knedle ne omekšaju.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

5 trikova za dobru supu

Jednostavni trikovi za sočno pečeno pile

5 grešaka u pripremi pečenog krompira

7 trikova za dobro testo

Kako da skuvate savršen rastresit pirinač