Kako da napraivte domaće griz knedle
Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Domaće knedle supi daju posebnu draž, a obroku svečaniji ton.
Za pripremu knedli su vam potrebna 2 jajeta, oko 60 grama griza, kašičica ulja, a u smesu za knedle možete staviti i malo soli, mada je supa u koju se knedle stavljaju već slana.
Najpre penasto umutite belanca, a u drugoj posudi pomešajte griz sa žumancima i uljem. Belanca zatim polako dodajte smesi sa grizom i sve dobro promešajte.
Kašičicom vadite knedle i spuštajte u proceđenu supu koja vri. Kašičicu kojom vadite knedle potopite u supu kako se smesa ne bi lepila za nju. Ukoliko vam se desi da se prva knedla raspadne, dodajte smesi još malo griza.Supu kuvajte dok knedle ne omekšaju.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
5 trikova za dobru supu
Jednostavni trikovi za sočno pečeno pile
5 grešaka u pripremi pečenog krompira
7 trikova za dobro testo
Kako da skuvate savršen rastresit pirinač
"INTERES ZA VRAĆANJE U SRBIJU SVE VEĆI" Predsednik Vučić: Oko Božića plan za povratak ljudi iz dijaspore