Evo nekoliko dobrih razloga da u svoju ishranu uvrstite đumbir

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Pored toga što se najčešće primenjuje kao začinska biljka, đumbir ima i snažna lekovita dejstva. Uglavnom se koristi protiv mučnina i smirivanja simptoma iziritiranog želuca, a u trudnoći ublažava jutarnje mučnine.

Istraživanja su potvrdila da ova biljka ima i jako protivupalno dejstvo, a može se koristiti pri lečenju glavobolja i bolova usled artritisa.

U Kini se uglavnom koristi u kombinaciji sa braon šećerom za ublažavanje menstrualnih grčeva.

Čaj od svežeg đumbira

Domaći čaj od đumbira može vam pomoći kod stomačnih tegoba, ali se smatra i najboljim prirodnim lekom protiv prehlade, gripa i bolova u grlu. U šolju iscedite sok od kašičice izrendanog đumbira i prelijte ga vrućom prokuvanom vodom. Ovaj blagotvoran napitak možete zasladiti medom po želji.

SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Lekovita svojstva đumbira

Hrana kao prevencija moždanog udara

Čudesni ananas - koristan saveznik u borbi protiv raka

Jedna kašičica ovog začina efikasno topi kilograme

Napitak koji topi kilograme, čisti organizam i daje energiju