Ukoliko pripremate hranu u plastičnim i aluminijumskim posudama vreme je da prestanete. Evo i zašto...
Ovaj tekst preuzet je sa sajta Lisa www.lisa.rs


U kuhinji se skriva mnogo opasnosti kojih nismo ni svesni. Pritom ne mislimo samo na bakterije i nedovoljnu higijenu. Reč je o posuđu.

Ako se u vašoj kuhinji hrana priprema u plastičnim i aluminijskim posudama, vreme je da ih odbacite, a time i otrove koje sadrže.

Plastika sadrži bisfenol A poznat i kao skraćenica BPA. Taj sastojak povezuje se s mnogim bolestima, pa čak i rakom. Neki naučnici tvrde kako uzrokuje neplodnost, bolesti srca i dijabetes.

Od plastičnih posuda preporučljivo je, ako baš morate da kupujete samo BPA-free plastiku s reciklažnim kodovima 1,2 ili 5.

Zapamtite ovaj podatak: reciklažni kodovi 3 i 7 uključuju BPA i druga štetna jedinjenja.

Aluminijum je povezan s demencijom, Parkinsonovom bolešću i autizmom. Kako bismo izbegli trovanje i bolesti najbolje je plastično i aluminijsko posuđe zameniti s drvenim, keramičkim, staklenim i emajl posuđem.

Izvor: Dnevno.hr


Sa sajta Lisa www.lisa.rs pročitajte još

9 sitnica koje svaka dama mora imati u domu

Ovih 10 stvari smo ceo život čistili pogrešno

Mala feng šui tajna: uz pomoć samo jednog detalja promenite život na bolje

Feng šui saveti: kako da očistite dom od negativne energije uz pomoć pomorandžine kore

Feng šui upozorenje: 7 rizičnih predmeta u kući koji vam kradu energiju