Svuda je bio omiljen
KAFANA KAO DRUGA KUĆA: Bata Živojinović služio goste i prao sudove
Jednom je doveo ministre iz Skupštinei smestio ih da sednu za neko bure u voćnjak. Napravio im je feštu
Bata Živojinović je imao svoj omiljeni restoran, „Toma i Nada“ u Koraćici, gde se ponašao kao kod svoje kuće. Nakon saznanja o njegovoj smrti, vlasnici objekta dva dana su na glumčevom stolu za kojim je najčešće sedeo držali flašu njegovog vina, kisele vode, jagnjetinu, pepeljaru i njihovu zajedničku fotografiju. Ćerka vlasnika Gordana Savkić u suzama je ispričala da je Bata voleo da služi goste.
- Porodica mu je davala snagu da glumi i prevaziđe životne probleme. Nije mu bilo teško da joj pomogne, služio je goste, prao sudove. Voleli su ga obični ljudi, s kojima je stalno sedeo, razvedravao... Samo lepe stvari znam o njemu. Mnogo mi je žao što nije uspeo da vidi sina, za kojim je često plakao. Kad sam nedavno bila kod njega, pitao je moju mamu kad će mu dovesti Miljka.
Jednom je doveo ministre iz Skupštine i smestio ih da sednu za neko bure u voćnjak. Napravio im je feštu, pa je nekim čekićem lupao o drvo kao sudija. Sve je pravio kroz šalu. Slavio je ovde 80. rođendan, na kom su mu bili od najuticajnijih ljudi do običnog seljana.
Prečnjaci su mu bili umesto torte i kolača. Jagnjetinu je često jeo, a vino je bilo obavezno. Iako je imao svoje mesto u restoranu, voleo je sa svima da sedne - kaže Gordana.
- Porodica mu je davala snagu da glumi i prevaziđe životne probleme. Nije mu bilo teško da joj pomogne, služio je goste, prao sudove. Voleli su ga obični ljudi, s kojima je stalno sedeo, razvedravao... Samo lepe stvari znam o njemu. Mnogo mi je žao što nije uspeo da vidi sina, za kojim je često plakao. Kad sam nedavno bila kod njega, pitao je moju mamu kad će mu dovesti Miljka.
Jednom je doveo ministre iz Skupštine i smestio ih da sednu za neko bure u voćnjak. Napravio im je feštu, pa je nekim čekićem lupao o drvo kao sudija. Sve je pravio kroz šalu. Slavio je ovde 80. rođendan, na kom su mu bili od najuticajnijih ljudi do običnog seljana.
Prečnjaci su mu bili umesto torte i kolača. Jagnjetinu je često jeo, a vino je bilo obavezno. Iako je imao svoje mesto u restoranu, voleo je sa svima da sedne - kaže Gordana.
Dragana Udovičić
U TRENUCIMA KADA SE SUOČAVAMO SA NAJVEĆIM IZAZOVIMA, NAŠ ZADATAK JESTE DA NE DOZVOLIMO DA SRBIJA STANE Vučić: Daćemo sve od sebe da Srbija nastavi da ide napred