BRAĆA PILER POBEDILA U LITVANIJI: Iz Knez Mihailove u svet - treći put najbolji na planeti!
Foto: Privatna Arhiva

Iz blata do zvezda

BRAĆA PILER POBEDILA U LITVANIJI: Iz Knez Mihailove u svet - treći put najbolji na planeti!

Pop kultura -

Proteklog vikenda Kaunasu u Litvaniji održano je muzičko takmičenje "71. svetski trofej", na kome su učestvovali muzičari iz čitavog sveta, a pobednici su braća Danijel (25) i Darko Piler (23). U kategoriji vorld mjuzik Pilerovi su osvojili prvo mesto svirajući na harmonici i violini svoje kompozicije. Mladim umetnicima, koji su počeli u Knez Mihailovoj ulici, uspelo je ono što nije nikom pre njih - da trijumfuju na tri takmičenja zaredom u Portugalu, Francuskoj i Litvaniji.

foto: Privatna Arhiva

"Veoma smo srećni zbog osvojenog trofeja. Ovo nam je veliki vetar u leđa. Konkurencija je bila veoma jaka, nije se ništa znalo do poslednjeg trenutka", kaže Danijel za Kurir i dodaje: "Darko i ja smo uspeli da ispišemo istoriju. Dosta smo vežbali, trudili se i znali da će biti gotovo nemoguće pobediti. Najveća konkurencija, naravno, dolazi iz Rusije, oni su bili drugi, a svi su mislili da će oni da pobede dok Darko i ja nismo izašli na binu. Dobili smo aplauz, mada je pravilo takvo da toga nema između kompozicija, ali u našem slučaju je bilo drugačije. Mi smo posle svake kompozicije dobili aplauz i, naravno, tad je bilo sve jasno".

foto: Dragana Udovičić

Stariji Danijel na Bečkom konzervatorijumu studira harmoniku u klasi Jovice Đorđevića, a mlađi Darko je profesor muzike i završio je violinu na konzervatorijumu "Rihard Vagner" u klasi profesora Jevgenija Čevkenova. Oni se spremaju za turneju po Kanadi.

Danijel, Darko i Sandra Piler osvojili su region kad su pobedili u šouu "Ja imam talenat". Osvojili su 100.000 evra i sve su iskoristili za obrazovanje.

Kurir.rs/ Lj. Radanov/ Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track