PUBLIKA U SUZAMA PRATILA FINALE KORENA: Ne tugujte, biće nastavka!  Goran Šušljik otkriva za Kurir šta od Ćosića žele još da snime
Foto: Vladimir Šporčić

potresno

PUBLIKA U SUZAMA PRATILA FINALE KORENA: Ne tugujte, biće nastavka! Goran Šušljik otkriva za Kurir šta od Ćosića žele još da snime

Pop kultura -

Publika je početkom godine dočekala Javni servis na nož i osula ga negativnim komentarima zbog serije "Nemanjići: Rađanje kraljevine". Međutim, RTS završava 2018. proslavljajući veliki uspeh serije "Koreni".

Ekranizacija kapitalnog dela Dobrice Ćosića u režiji Ivana Živkovića od samog početka emitovanja u oktobru, pa sve do poslednje epizode koja je prikazana sinoć, držala je gledaoce zakovane svake nedelje kraj malih ekrana.

foto: Gordan Jović/ Rts

Publika je s jakim emocijama i pozitivnim kritikama prihvatila seriju i sjajnu ekipu sa Žarkom Lauševićem na čelu, i sa nestrpljenjem i tugom iščekivala sinoćnji tragični kraj - Simkinu smrt. Sloboda Mićalović rasplakala je sve, a sudeći po komentarima sa društvenih mreža, potreseni gledaoci nadaju se nastavku.

foto: RTS, Promo

Producent serije i glumac Goran Šušljik, na oduševljenje svih, najavio je za Kurir dalji rad na romanima Dobrice Ćosića.

- Poslednja epizoda serije "Koreni" nije i kraj priče o Katićima i drugim nebrojenim likovima koje je stvorio Ćosić. Nadam se da će se njegovo delo koje verovatno najvernije, najjasnije i najdublje oslikava sudbine ljudi sa ovih prostora ponovo pronaći ne samo na rafovima knjižara nego da ćemo nastaviti da ga oživljavamo i na ovaj način na koji smo to uradili s "Korenima". Zahvaljujem svima koji su stvarali ovu seriju. Takođe, zahvaljujem svima koji su je gledali i koji su u njoj prepoznali deo sebe. Do nekog sledećeg gledanja... - kaže Šušljik.

foto: Promo, RTS

Ćosićeva dela nose veliku dramsku snagu, koja ih čini idealnim izvornikom za televizijsku adaptaciju. "Vreme smrti" i "Vreme zla" mogli bi da u formi televizijske serije prikažu svu surovost i težinu 20. veka u Srbiji, kao i "Deobe", koje slede nakon "Korena". Ovi romani i žanrovski, kao kombinacija istorijske, ljubavne, ratne i špijunske drame, nude pravu priliku za proizvodnju savremene televizijske serije koja bi na kreativnom i umetničkom planu izdržala poređenje sa onim najkvalitetnijim što svet nudi.

Kurir/ Foto: Vladimir Šporčić, RTS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track