Jelisaveta Seka Sablić, Jelica Sretenović i Snežana Savić sa nevericom i velikom tugom su saznale da je od posledica koronavirusa preminuo njihov dugogodišnji kolega i prijatelj Ivan Bekjarev.

Pokojnom Bekjarevu su upravo njih tri bile omiljene glumačke partnerke tokom izuzetno duge i plodonosne karijere, u kojoj je odigrao preko 150 pozorišnih, filmskih i serijskih uloga.

Dive srpske scene su ljubazno odgovorile na naš poziv i odlučile da sa našim čitaocima podele svoja sećanja na Bekjareva i koja osećanja u njima preovladavaju nakon tužnih vesti da nas je legendarni Kurčubić iz "Boljeg života" zauvek napustio i tako se pridružio čitavoj plejadi njegovih kolega koji su preminuli u prethodnom periodu.

- Snežana Savić i ja smo bile gimnazijalke i aktivno smo učestvovale u programima Zvezdara teatra (tadašnja "Simonida"). Pokojni Ivan je režirao "Izbiračicu" Koste Trifkovića i nas dve smo igrale u toj predstavi. On je u to vreme bio jako poznat, i kao glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta i kao voditelj sjajne emisije na Radiju 202. Kada sam ja postala glumica, mnogo smo puta bili partneri - priseća se setno Jelica.

screenshot-17.jpg
printscreen YT 
foto: Printscreen YT

Prisetila se i njihovog poslednjeg zajedničkog susreta. - Poslednji put smo se videli u "Madlenijanumu", na predstavi "Koferče", gde je igrao sa Goricom Popović. Pričao mi je tad da se upravo bio vratio sa krstarenja nekim dalekim morima sa svojom Mikicom. Bio je veliki putnik i znao je da uživa u životu - naglašava Sretenovićka. - Odnela ga je prokleta korona i ne mogu da poverujem da ga više nema - završila je tužna glumica.

d02-news1-dragan-kadic.jpg
Dragan Kadić 
foto: Dragan Kadić

U stanju šoka trenutno se nalazi i njena koleginica i prijateljica Snežana Savić. - Ja sam u totalnom šoku otkad sam saznala tužnu vest da je Ivan preminuo. Znala sam da je u bolnici, ali ni u snu nisam mogla da poverujem da će takav ishod da bude na kraju. Ostala sam bez teksta i reči - plačljivim glasom započinje svoju priču Snežana.

- Mnogo smo se dugo poznavali, počeli smo sa njim Jelica Sretenović i ja amaterski da se bavimo glumom u "Zvezdari". Toliko godina smo se poznavali. Radili smo "Bolji život" zajedno, igrao je čuvenog Kurčubića - priseća se legendarne serije Savićka.

104-news1-nemanja-nikolic.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

- Ivan Bekjarev je bio drag čovek, prijatan i vredan beskrajno. Divan pedagog. Imao je dara i za pedagogiju, toliko darovite dece je iškolovao. Zbunjena sam. Bio je tako blagorodan čovek, ako je mogao da pomogne, uvek je pomogao - ističe Snežana, koja se sa Ivanom poslednji put srela na omažu patrijarhu Pavlu u Šestoj beogradskoj gimnaziji.

- Lepo smo se ispričali tada, sve je bilo srdačno, nije mi se žalio da ima neke probleme. Pio je lekove za pritisak, ali ko ne pije u tim godinama neku vrstu terapije - pita se Savićeva i završava, jedva se suzdržavajući da ne zaplače: - Užasnuta sam, nemam reči!

seka-s01-marina-lopicic.jpg
Marina Lopičić 
foto: Marina Lopičić

Seka Sabljić uplakanim glasom je izjavila za Kurir: - Ne mogu, užasno mi je. Potresena sam i ne mogu ništa da govorim o Ivanu.

Podsetimo, Ivan Bekjarev preminuo je u 75. godini od posledica infekcije kovidom 19. Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu "Bokseri idu u raj" 1967. godine. Najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama - Stevana Kurčubića u "Boljem životu" i Boška Despotovića u "Srećnim ljudima".

Kurir/ Aleksandar Panić, foto: Stefan Jokić