Novo TV lice RTS Stefan Popović srca publike osvojio je kao voditelj festivala Beovizija i emisije "Luda noć". Ovaj mladi momak nedavno je odlučio da se iz rodne Australije preseli u Srbiju i počne neki novi život. U razgovoru za TV Ekran otkriva šta je sve prethodilo njegovoj televizijskoj karijeri.

Kako ste odlučili da napustite Australiju i dođete u domovinu svojih roditelja i na RTS?

- Činilo mi se da je 2020. bila godina za donošenje velikih odluka i promena. Imao sam sreće da sam u poslednjih nekoliko godina radio na nekim velikim filmskim i televizijskim projektima u Srbiji, pa sam želeo da pružim sebi šansu da radim još više ovde. Pozitivne reakcije koje sam dobio nakon Beovizije i ponuda posla iz RTS dokazali su mi da je to bila prava odluka. Volim Srbiju i osećao sam se kao da su se zvezde konačno poravnale kako bih proveo više vremena ovde radeći posao koji volim s ljudima koje poštujem.

luda-noc-12.10.2020.-rn-50.jpg
RTS, Nikola Ristić 
foto: Nikola Ristić, RTS

Ostvarili ste uloge u filmu "Bićemo prvaci sveta" Darka Bajića i u seriji "Žigosani u reketu". Kako pamtite ta iskustva?

- Bila su to neverovatna iskustva. Spojio sam dve svoje najveće ljubavi: glumu i košarku. Takođe, imao sam priliku da podelim ekran sa nekim veoma talentovanim glumcima, kao i da pokažem da mogu da im pariram kao glumac, iako mi je srpski tehnički drugi jezik. Odlično smo se zabavljali svake sekunde snimanja. A što je najvažnije, tu su formirana neka veoma draga prijateljstva.

Trenutno vodite emisiju "Luda noć". Šta posle nje?

- Voleo bih da radim na nečemu što mi omogućava da još više pokažem svoju ličnost i privučem pažnju cele Srbije. Nešto što zabavlja i zasmejava ljude i okuplja najtalentovanija lica iz Srbije - od akademika do glumaca. Takođe, želim više da se bavim glumom. Moj san je da radim s Draganom Bjelogrlićem, čiji sam veliki obožavalac od malih nogu. Želja mi je da snimam i putopisnu seriju o Srbiji na engleskom i promovišem srpski turizam međunarodnoj publici. Napisao sam i scenario za svoj film, tako da ima mnogo stvari koje bih želeo da radim.

stefan-2-foto-nikola-ristic2.jpg
RTS, Nikola Ristić 
foto: Nikola Ristić, RTS

Kako ste tako dobro naučili srpski?

- Moja sestra i ja smo uvek prilično dobro vladali jezicima, i odrasli smo u porodici u kojoj su nas učili da budemo ponosni na svoje srpsko poreklo. Kao mali, provodio sam mnogo vremena sa bakom, s kojom sam razgovarao samo na srpskom. Uz to, i kod kuće smo govorili na našem jeziku, a roditelji bi me ispravljali kad god pogrešim. Najvažnije je da sam želeo tečno da govorim srpski.

Ko je krivac što ste počeli da radite ispred kamere?

- Uvek sam bio šoumen koji zasmejava ljude. Imao samo oko tri godine kada su me u jednom tržnom centru pozvali na scenu sa još nekoliko dece da kažemo publici šta želimo da budemo kad porastemo. Dok su druga deca odgovarala: "vatrogasac, lekar, sportista", s ponosom sam proglasio da želim da budem "prva žaba u svemiru". Svi su se nasmejali. Kasnije su me inspirisali Dejv Alen, Edi Marfi, Stiv Martin, ekipa "Monti Pajton" i Zoran Radmilović. Sve sam gledao, ali sam se ipak uvek trudio da budem svoj.

profimedia0584309852.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Radili ste intervjue sa Ledi Gagom, Kajli Minog, Hjuom Džekmenom... Ko je na vas ostavio najbolji utisak?

- Novak Đoković i Hju Džekmen. Obojica su ogromne zvezde, a bili su tako skromni, šarmantni i velikodušni. Kada mi je Novak rekao da je svestan mog rada, to je bilo posebno nezaboravno. On i njegova porodica ostavili su predivan utisak na mene. Ne samo zbog ponašanja već i načina koliko dobro predstavljaju naš narod na međunarodnom nivou. Vidim ih kao odlične uzore i odlične ambasadore Srbije.

Kakve su srpske zvezde za saradnju?

- Odlične! U Srbiji imamo mnogo talenata, samo je važno izabrati pravu zvezdu za saradnju. Meni su zvezde oni koji su opušteni, duhoviti i pozitivni. Srećom, ima mnogo takvih kod nas. Opet da ponovim, nadam se da će Bjela uskoro da mi se javi za saradnju. (smeh)

srbin-australija-stefan-popovic.jpg
Pr 
foto: PR

Ko je Stefan Popović privatno?

- Prilično je sličan Stefanu Popoviću kog vidite na televiziji, samo što se ne odnosi prema sebi u trećem licu kao sad. Kod mene ono što vidiš to i dobiješ. Volim da se bavim sportom, provodim vreme sa prijateljima, putujem, pričam viceve i slušam muziku uživo. Kad imam dobro društvo pored sebe, svejedno mi je da li smo na košarkaškom terenu, u kafani ili kod kuće. Jedno krijem kad se zaljubim. Kurir, Ljubomir Radanov, foto: RTS