Počast u Novom Sadu Đorđu Balaševiću uz hor i najpoznatije hitove se održava večeras. Skup je održan pod nazivom "Noć kada je Đole preplivao Dunav", a na hiljade građana se oprašta od njega.

Građani su pustili lampione u nebo, upaljene su baklje, a tvrđavu obasjava lik velikog Đorđa Balaševića.

Tužna je i jako emotivna atmosfera preplavila je Dugin most. Hor Srpskog narodnog pozorista je tu takođe, pevaju se njegove pesme.

Kurir BAKLJE PREKRILE NEBO NAD DUNAVOM Hiljade ljudi se na Duginom mostu se večeras oprostilo od Balaševića: Tužne scene u Novom Sadu

Podsetimo, Balašević je bio primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Pre nekoliko dana izvor blizak porodici otkrio je da se kantautor oseća dobro i da se šali sa lekarima, međutim, po poslednjim informacijama slavni Vojvođanin preminuo je na Infektivnoj klinici u Novom Sadu.

Veliki Balašević je preminuo 19. februara u 67. godini, a sahranjen je 21. februara u prisustvu porodice na gradskom groblju u Novom Sadu, a nakon toga ispred njegovog doma upaljeno je vi'še od 500 sveća.

collage23545674678463456.jpg
Kurir, Nemanja Nikolić 
foto: Kurir, Nemanja Nikolić

Kurir.rs/M.M.

BONUS VIDEO:

Kurir TV EMOTIVAN OPROŠTAJ OD BALAŠEVIĆA U NOVOM SADU Građani se okupljaju na Trgu Racije,sprema se događaj za PAMĆENJE posvećen kantautoru