Pre pet godina iznenada nas je napustio jedan od najvoljenijih glumaca - Milorad Mandić Manda.

Njegovo srce prestalo je da kuca na pozorišnim daskama, dok je igrao Kapetana Kuku u predstavi "Petar Pan". Iako vreme prolazi, njegova porodica, prijatelji i kolege ne mire se s Mandinim preranim odlaskom. Svi oni čuvaju sećanje na velikog glumca i borca za pozorište "Boško Buha", čiju obnovu je on počeo i koja još nije završena.

- Naša idealna misija je da posle svih izvedenih radova postanemo Nacionalni teatar dece i omladine Srbije, koji podrazumeva objedinjavanje na jednom mestu pozorišta "Pinokio" i "Puž" - ovako je za Kurir govorio Manda u jednom od svojih poslednjih intervjua.

aleksandar-jovanovic-cile.jpg
Aleksandar Jovanović 
foto: Aleksandar Jovanović

Njegova želja kao tadašnjeg upravnika bila je da se rekonstrukcija završi još u oktobru 2015, kada je trebalo da zajedno s publikom proslave 65 godina od osnivanja - ali su ga u tome sprečili tenderi i nedostatak novca. Manda je onda pokrenuo kampanju "Rekonstrukcija je u toku", ali se nije mnogo uradilo. Svuda je tražio novac, a jedino je pomoć stigla od Novaka Đokovića i nekoliko velikih kompanija. Najbolji teniser Srbije kupio je stolice, koje su otišle u drugo pozorište za decu.

igor-bojovic.jpg
Nebojša Mandić 
foto: Nebojša Mandić

Nakon Mandine smrti postavljen je novi upravnik, dramaturg Igor Bojović, koji je za Kurir rekao da će Mandićeva želja ipak biti ostvarena.

- Za neka tri-četiri meseca će početi radovi u pozorištu, tada će biti rekonstruisano sve što treba. Od kada je Manda umro pa do sada, sve vreme se radi. Svima nam je teško bez njega - žao mi je što nije stigao sve da završi i da otvori pozorište. Njegov san će biti ostvaren, kao što je ostvaren i Nušićev - kaže Bojović.

Kurir/ M. Kostić

Bonus video:

Kurir televizija SVI ZNATE BREGU, A NE ZNATE DA JE ONA NJEGOVA ĆERKA Prava LEPOTICA sebe smatra Jugoslovenkom a bez BUREKA i ĆEVAPA ne može da živi