Prvo polufinalno veče Evrovizije koja se ove godine održava u Italiji u Torino startuje večeras, kada će nastupiti prvih 20 kandidata. Naša predstavnica Ana Đurić Konstrakta predstaviće se druge večeri, kada će izvesti pesmu "In corpore sano".

collage.jpg
Printscreen/Instagram 
foto: Printscreen/Instagram

Sve je moguće

Raznolika su predviđanja kladionica o tome kako će se naša umetnica plasirati na prestižnom muzičkom takmičenju. Za sad, ogromne su šanse da uđe u finalnu trku, za šta je kvota na svetskim kladionicama svega 1,16, a 4,6 ukoliko neko smatra da neće proći dalje. Takođe, postoje i realne šanse da se plasiramo u top deset. Za to je kvota 2,10.

konstrakta-foto-damir-dervisagic-4.jpg
Damir Dervišagić 
foto: Damir Dervišagić

Šanse da uđe u top četiri su nešto manje i kvota je 15, ali se po društvenim mrežama piše da će se to promeniti kada Evropa vidi njen nastup. I prognoze da Srbija bude pobednik drugog polufinala nisu dobre, iznose 26, dok je kvota da u ovoj kategoriji ne trijumfujemo 1,01.

Konačna kvota za pobedu naše države na Evroviziji je poprilično visoka, čak 81, ali je vrlo moguće da se i to promeni.

Kada su opklade za Balkan u pitanju, najbolje plasirana je Grčka sa kvotom 1,50, a odmah iza nje je Srbija sa kvotom 3. Potom ide Albanija (15), Hrvatska (26), Severna Makedonija (81), a sa istom kvotom su Rumunija, Slovenija i Bugarska.

Privlači pažnju

Inače, Konstrakta se pre nekoliko dana pojavila na tirkiznom tepihu, zvaničnoj ceremoniji otvaranja Evrovizije kada je izazavala opšte oduševljenje prisutnih i privukla najveću pažnju medija.

Veliki broj takmičara predstavio se novinarima i okupljenim ljubiteljima "Evrosonga" u ekstravagantnim stajlinzima, a predstavnica Srbije je odlučila da ne menja proverene stvari. Bila je u belom odelu i sa šeširom u istoj boji, a prateći tim je bio u crnim kostimima, slično stajlingu koji naši predstavnici imaju na evrovizijskoj sceni. Kako je kročila na tepih, tako su se začule ovacije.

konstrakta---foto--ebu-nathan-reinds--1.jpg
EBU NATHAN REINDS 
foto: EBU NATHAN REINDS

Kurir.rs/Jelena Stuparušić

Bonus video:

Kurir televizija KONSTRAKTA VEŽBALA 5 SATI BEZ PAUZE! Leontina otkrila šta se dešavalo IZA KULISA priprema za Evroviziju: DALA SAM JOJ JEDAN SAVET