Slavnivoditelj BBC-a, Bil Turnbul, preminio je u svom domu posle duge i teške borbe sa rakom prostate. Vest o smrti prezentera objavila njegova matična medijska kuća i kolege Naga Munčeti i Čarli Stajt.

bil-turnbul0374794017.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Bil Turnbul prošle godine u oktobru najavio je povlačenje iz medijskog sveta zbog zdravstvenih razloga. U zvaničnom saopštenju porodice navodi se da je voditelj preminuo u svom domu okružen najbližima.

Bilu je rak prostate dijagnostikovan 2017. godine i narednih pet godina vodio je borbu za život.

- Naš voljeni Bili preminio je sinoć u svom domu, pet godina od dijagnoze - rak prostate. Poslednja nedelja života bila mu je jedna od najlepših u životu jer se cela porodica okupila da mu da podršku - rekla je Bilova supruga.

U razgovoru sa medijima 2018. godine Bil je rekao da su ga mučili bolovi koje je pripisao starosti.

Ispostavilo se da se kancer proširio do kosti. Situacija i nije toliko tragična po Bila, jer kaže, i pored te zastrašujuće činjenice, prognozirali su mu 10 do 18 godina života. Bil sada otvoreno govori o svom slučaju da bi naveo druge da redovno idu na preglede.

bil-turnbul0612702683.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

- Da sam bio pametan i da nisam odlagao odlazak lekaru, sad bih bio u mnogo boljem stanju. Užasna je ta dijagnoza. Sa vama je stalno, kroz ceo dan. Legnete da spavate, probudite se i prvo što vam prođe kroz glavu je "Pa ja imam rak. I dalje imam rak. To nije bila noćna mora", rekao je voditelj.

- Svestan sam činjenice da za mene nema leka i da neću ozdraviti, ali stvari ipak ne stoje toliko loše - rekao je i dodao da je srećan što je imao neverovatan život.

(Kuri.rs/Ženablic)

Bonus video:

Kurir televizija BORBU SA TEŠKOM BOLEŠĆU PRIHVATILA SAM KAO IZAZOV! Ana Dornik ispričala kako je uz podršku svoje dece pobedila RAK DOJKE