Ožalošćene koji su prisustvovali sahrani kraljice Elizabete II iznenadio je izuzetno visok muškarac koji je hodao u povorci ispred kraljičinog kovčega. Reč je o Metju Megiju, visokom čak 218 centimetara, koji je bio privatni sekretar Njenog Veličanstva pune četiri godine.

Svi su bili mnogo ožalošćeni, a neke fotografije su obišle svet.

profimedia0724519218.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Megi koji je poreklom iz Severne Irske, prozvan je "kraljevskim vitkim muškarcem", a mnogima je bilo simpatično što bi kraljica sa svojih 160 centimetara pokraj njega uvek delovala poput patuljka.

To znači i da je kraljičin odani sluga Pol Vajbru našao dostojnog protivnika te da više nije najviši član kraljičinog osoblja.

"Ko je ovaj suludo visok čovek? Je li on kraljevski "Slenderman"?", glasio je jedan od komentara na društvenim mrežama koji se referirao na vitkog muškarca. "Slenderman" je inače lik iz horor videoigrice koji je jako visok i ima duge, tanke ruke i noge.

"Zna li iko ko je ovaj neverovatno visok muškarac?", pitala je druga osoba, dok je treća dodala: "Ne mogu da prestanem da obraćam pažnju na neverovatno visokog čoveka koji je išao ispred kola koja su nosila kraljičin kovčeg."

profimedia0724181301.jpg
Lucy Young/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Lucy Young/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Jesu li za ovu priliku doveli najvišeg čoveka na svetu?", pitao se jedan korisnik Tvitera.

Megi se pridružio kraljičinom timu nakon što je Samanta Koen otišla s mesta pomoćnice privatne tsekretarice 2018. Prethodno je bio privatni sekretar princa Edvarda, a navodno je odabran da radi za kraljicu jer ima "briljantan mozak" i "vrlo drag čovek s odličnim smislom za humor", piše Daily Mail.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11
KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU! Izvor: kurir televizija