EVO KAKO IZGLEDA ZVANIČAN PORTRET BRITANSKOG KRALJA: Ovim činom ZAOKRUŽENO je Čarlsovo krunisanje (FOTO)
Foto: James Veysey/Shutterstock / Avalon / Profimedia

ZVANIČAN PORTRET KRALJA ČARLSA

EVO KAKO IZGLEDA ZVANIČAN PORTRET BRITANSKOG KRALJA: Ovim činom ZAOKRUŽENO je Čarlsovo krunisanje (FOTO)

Pop kultura -

Bakingemska palata objavila je danas zvaničan portret britanskog kralja čime je zaokruženo krunisanje Čarlsa III. Događaj je protekao i u znaku dolaska njegovog mlađeg sina Harija, sinoćnjeg govora princa Vilijama i mnogo pratećih, ali važnih detalja.

Čarls je postao 40. vladajući suveren koji je krunisan u Vestminsterskoj opatiji u Londonu (šesti maj). Nadbiskup kenterberijski Džastin Velbi uručio mu je krunu svetog Edvarda. Ceremonija krunisanja održava se u Velikoj Britaniji od 1066. godine. Čarls III krunisan je 70 godina nakon što je njegova majka Elizabeta Druga proglašena za kraljicu.

Jedan od momenata koji je obeležio događaj bio je trenutak kada je Vilijam odao počast Čarlsu, poklonio se kralju i poljubio ga u obraz a zatim izgovorio zakletvu da će služiti monarhu.

kralj Čarls, Kamila Parker Bouls
foto: Owen Humphreys / PA Images / Profimedia

Komentariše se i to da su Vilijam i Kejt zakasnili na ceremoniju, zbog čega je došlo do promene u organizaciji događaja, pa umesto da u vestminsterku opatiju ušetaju pre Čarlsa i Kamile, desilo se obrnuto.

Kejt Midlton, princ Vilijam
foto: Phil Noble / PA Images / Profimedia

Ponašanje Harija na događaju analizirano je iz više uglova. Stručnjaci za neverbalnu komunikaciju uočili su da je želeo da oda utisak samouverene osobe kojoj je drago što je u Britaniji, da je prividnom arogancijom želeo da prikrije da mu je zapravo neprijatno zbog odnosa u porodici i činjenice da je sedeo dva reda iza Vilijam i Kejt, kao i da je pokušao da ignoriše momenat kada su se pojavili Čarls, princeza i princ od Velsa, ali da nije mogao da sakrije da je tužan dok je otac prolazio pored njega.

(Kurir.rs/ Blic žena)

Bonus video:

02:03

Krunisanje kralja Čarlsa: Kiša i oblaci pred početak ceremonije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track