Megan Markl (41) i princ Hari (38) tvrde da su zamalo umrli nakon žestoke paparaco hajke u Njujorku u utorak uveče.

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa bili su umešani u "skoro katastrofalnu poteru automobila" u SAD - rekao je njihov portparol agenciji Rojters.

megan-markl0776424766.jpg
BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 
foto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

- Ova nemilosrdna potera, koja je trajala više od dva sata, umalo je rezultirala višestrukim sudarima u kojima su učestvovali drugi vozači na putu, pešaci i dva njujorška policajca - dodao je portparol.

Sa njima je u automobilu bila i Meganina majka Dorija Ragland (66).

Harijeva porodica u Londonu odbila je da komentariše tvrdnje odbeglog para, a prema pisanju britanskih medija, niko ih još nije kontaktirao da proveri šta se dešava i kako im je.

megan-markl0776519539.jpg
WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 
foto: WAYZ / BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Mnogi su ovaj događaj povezivali sa tragičnom smrću princeze Dajane 1997. godine u pariskom tunelu nakon što su je proganjali paparaci koji su želeli da je snime sa tadašnjim ljubavnikom Dodijem Al-Fajedom, ali neki tvrde da je par preterao u svemu kako bi dobio medijsku pažnju. Tako misli i taksista koji ih je vozio.

- Bili su iza nas, ali su se držali podalje. Njujork je jedan od najbezbednijih gradova, policija je na svakom ćošku - rekao je taksista za Bi-Bi-Si, a Megan i Harija opisao kao fine ljude, a rekao je i da su delovali nervozno. Na kraju je zaključio da su navodi o skoro katastrofalnoj hajci malo preterani i da paparaci nisu bili agresivni.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

Kurir televizija BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!