Jelena Đoković, supruga Novaka Đokovića, koji je zvanično najbolji teniser svih vremena, danas je na "vrhu sveta" zbog svih uspeha svoje porodice. Međutim, kako je ranije ispričala, njen put nije bio tako lak, pa je čak svojevremeno otkrila kako u jednom periodu života njena finansijska situacija nije bila idealna.

- Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke - rekla je Jelena svojevremeno.

Takođe, Jelena je otkrila da je jedan od razloga zašto je postala veganka strah od bolesti.

- Mislim da se ljudi posvete zdravijem načinu života onda kada im dijagnostikuju nešto. Sa veganstvom sam krenula i iz straha od bolesti. I to je najgori način da počnete i ne bih nikoga savetovala da bilo šta radi iz straha. Ja se trudim da to ne radim iz straha - poručila je tada Jelena gostujući na K1 televiziji.

Ona je dodala da je pitanje da li će do kraja života ostati vegan, ali da joj je za sada najvažnije da se dobro oseća.

- Ja sam bila veliki mesojed i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava - kazala je, dodajući da je važan i način pripreme hrane.

- Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a trideset odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je, kao i ja, posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju - zaključila je tom prilikom supruga Novaka Đokovića.

(Kurir.rs/ Blic)

Bonus video:

00:10
JELENA ĐOKOVIĆ SPREMA SRPSKE SPECIJALITETE: Pogledajte koja se to tradicionalna jela nalaze na meniju (VIDEO) Izvor: Instagram/jelenadjokovicndf