U utorak proslavljeni srpski glumac Miloš Biković dobio je sina Vasilija sa svojom dugogodišnjom izabranicom Ivanom Malić.

Ovo je glumcu prvo dete, te nije propustio priliku da organizuje proslavu koja će trajati do zore, kakav je i običaj u srpskim porodicama.

whatsapp-image-20240109-at-7.38.07-pm-1.jpg
Printscreen/Instagram 
foto: Printscreen/Instagram

Tako je Miloš Biković okupio svoje prijatelje sa klase Miodraga Radonjića, Tamaru Dragičević, Ninu Janković, Jelisavetu Orašanin i mnoge druge.

Žurka je trajala do zore, a budući da su svi bili jako veseli i srećni odlučili su da delić atmosfere podele na društvene mreže.

Tako na snimku koji je objavljen na Instagramu, vidimo veselog tatu Miloša, koji je oko glave vezao pocepanu majicu, a u ruci ima čašu žestine.

Cepaj brate, valja se!

Instagram Proslava rođenja sina Miloša Bikovića

Podsećamo, ovo je ustaljeni običaj u Srbiji. Naime, čim tata sazna da je na svet stigla beba oni koji su u njegovoj blizini kreću da mu cepaju majicu ili košulju, sve zavisi od toga u čemu se zadesio.

S obzirom na to da proslava rođenja deteta zna da potraje duboko u noć, kao što je i ovde bio slučaj, tako se i cepkanje manjice nastavlja.

whatsapp-image-20240109-at-7.38.07-pm-2.jpg
Printscreen/Instagram 
foto: Printscreen/Instagram

Simbolike u ovom ovičaju ima mnogo, a jedna kaže da se na ovaj način roditelj odeva u novo ruho i na taj način simbolično stupa u novo životno doba – doba roditeljstva.

Takođe, gosti mogu da uzmu tzv. "pelcer" - odnosno dleić majice, ukoliko žele da se ubrzo ostvare kao roditelji.

Ne odustaje od života

Podsećamo, glumac je pre nekoliko dana gostujući u emisiji Pop Tok, na Novoj S otkrio da se neće odreći svog života i da će sa porodicom živeti na relaciji Beograd-Moskva.

screenshot-20231031-083730.jpg
Printscreen 
foto: Printscreen

- Planiram da maltretiram porodicu avionom, tamo - vamo. Moj život je moj život. Ne mogu da se odreknem nekih stvari koje sam stvarao celog života, gledaću da ih optimizujem i da u tu jednačinu ubacim još jednu nepoznatu. Ne mogu da od sad ne idem više nigde, poludeo bih. Detetu lud otac ne treba.Treba naći neki balans - rekao je Biković u emisiji "PopTok", a onda istakao da je njegova verenica njegovo sidro.

- Za mene Ivana i porodica znači sidro. Usidrenje. To je neka kontrateža svim mojim ludilima. U jednoj rečenici - zaključio je Biković.

(Kurir.rs)

Bonus video:

Kurir televizija Miloš Biković se fotografiše sa fanovima