ČARLS OBOŽAVA SNAJU KEJT I ŽELI DA CEO SVET BUDE UVEREN U TO: Princeza umešala prste u KLJUČNOJ ODLUCI kraljevske porodice (FOTO)
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

NEGUJU POSEBAN ODNOS

ČARLS OBOŽAVA SNAJU KEJT I ŽELI DA CEO SVET BUDE UVEREN U TO: Princeza umešala prste u KLJUČNOJ ODLUCI kraljevske porodice (FOTO)

Pop kultura -

Poslednjih nekoliko dana javnost se dodatno uverila u posebnu vezu Kejt Midlton i kralja Čarlsa III. Monarha i princezu od Velsa spaja veliko prijateljstvo, a on ne krije koliko poštuje snaju. Nedavno joj je uručio posebno priznanje, koje je došlo u pravom momentu i povezano je sa njenom ljubavlju prema fotografiji. Za to odlikovanje saznalo se na dan kada je princeza objavila rođendansku sliku za šesti rođendan svog sina Luisa i nakon velikog skandala zbog fotošopirane slike koju je Kensigtonska palata objavila 10. marta (Dan majki). Na toj slici Kejt je sa decom, Šarlot, Džordžom i Lujem. Priznala je da je ona uređivala sliku. Ona je autor rođendanske fotografije svog najmlađeg deteta.

Kejt Midlton
foto: Prince of Wales/Kensington Palac / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nakon skandala fotošop slika princ Vilijam je javno pohvalio umetničke sklonosti svoje supruge Kejt Midlton. To je sada između ostalog učinio i Čarls III. Ranije su kritikovali palatu i princa od Velsa što su dozvolili da princeza preuzme svu odgovornost zbog montiranog porterta.

Kejt Midlton i kralj Čarls imaju posebnu vezu 13 godina, otkako se onda udala za princa Vilijama, u Londonu (Kejt i Vilijam 29. aprila slave 13 godina braka). Videlo se to više puta u javnosti, ali i prošle godine tokom posete Kenije kada je kralj princezu nazvao VOLJENA SNAJA.

kralj Čarls
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

U januaru su oboje operisani u privatnoj bolnici u Londonu. Kralj je u bademantilu otišao do sobe gde je bila Kejt kako bi je pitao da li je dobro. Boravak u bolnici ih je dodatno zbližio. Napustili su kliniku istog dana, 29. januara.

Kejt je imala tešku operaciju abdomena, bila je u bolnici dve nedelje, Čarls III operisan je zbog benignog povećanja prostate. Princezi je rak dijagnostikovan nakon dodatnih analiza, saopštila je pre mesec dana. A pre dva i po meseca rečeno je da monarh ima kancer.

Kejt Midlton
foto: Printscreen/Instagram

Čarls se sastao sa Kejt dan pre nego što je snimljen video o dijagnozi. Ponosan je na njenu hrabrost, pisao je The Times. Tokom borbe sa opakim bolestima velika su podrška jedna drugom.

Monarh je sigurno primio veliki broj poruka podrške za Kejt i sebe naravno. Odlučio je da na to odgovori odlikovanjem princeze, što se ocenjuje kao pametan i intuitivan potez.

Odlikovao ju je zbog godina njene besprekorne službe, podrške umetnosti kroz fotografiju i time pokazao koliko je poštuje.

Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Time će ohrabriti Kejt za budućnost i nejn rad u oblastima koje su joj važne - podržavanje novih fotografa svuda, u ratnim zonama, u modi, u medijima.

Odlikovanje je pokazalo i kakav ona dar ima, i to u velikim količinama: ljubav i podršku velikodušnog svekra punog razumevanja, piše Daily mail.

Kejt Midlton
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Ističe se da bi cela porodica trebalo da bude zahvalna na čeličnom stoicizmu koji je Kejt pokazala u vreme Megzita i njene pametne diplomatije.

Rečeno je da je Kejt čak igrala ulogu tome da se čuvena rečenica kraljice Elizabete Druge: "Sećanja mogu da variraju", bude uključena u kraljičin odgovor na intervju Megan Makrl i princa Harija, 2020. u emisiji Opre Vinfri. U tom razgovoru rekli su šok detalje o dvoru.

Kejt Midlton
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Čarls može da bude sigurna da će Kejt mudro rešavati buduće sukobe. Ona gaji veliko poštovanje prema njemu i zove ga deka, zbog važne uloge koju ima u životima svojih unuka.

kralj Čarls, kraljica Kamila, Kamila Parker Bouls
foto: Geoff Robinson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Možda će njegova bolest doprineti boljim odnosima sa Harijem i Megan Markl i bliskijim odnosima sa njihovom decom Arčijem i Lilibet koje kralj retko viđa. Princ narednog meseca dolazi u Britaniju i dosta se priča o tome.

Odlikovanje koje je Čarls ukazao Kejt ocenjuje se kao veliki podsticaj na nju i njen povratak.

( Kurir.rs / Blic žena / T.B. )

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track