Možda najkontroverznija predstavnica na ovogodišnjoj Evroviziji je svakako Eden Golan.

izrael04-ap-martin-meissner.jpg
EPA/Johan Nilsson 
foto: EPA/JOHAN NILSSON

Ova mlada pevačica nastupila je u velikom finalu pod rednim brojem 6, a boje svoje zemlje branila je numerom "Hurricane". Organizatori su bili na mukama, jer moraju da kontrolišu publiku, kako bi takmičenje prošlo bez incidenata.

Njen nastup od samog pojavljivanja privlačio je mnogo pažnje, a tokom polufinalne večeri polemisalo se da li su organizatori u uživo prenosu podmetnuli lažni aplauz.

Ista situacija dogodila se i večeras

evrovizija-izrael-8.jpg
EPA/Johan Nilsson 
foto: EPA/JOHAN NILSSON

Tokom nastupa Eden Golan u finalu čulo se zviždanje iz publike, bar ako je suditi po snimcima koji se dele društvenim mrežama iz unutrašnjosti arene. U televizijskom prenosu čula se nešto drugačija situacija.

evrovizija-izrael-1.jpg
EPA/Johan Nilsson 
foto: EPA/JOHAN NILSSON

Naime, ona sve vreme dobija pretnje smrću, a na ulicama je opsadno stanje. Nakon nastupa u polufinalu na konferenciji za novinare upitali su je "Da li je svesna da je svojim pojavljivanjem dovela u opsnost ostale takmičare?", što je izazvalo pravu buru na mrežama.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

Kurir televizija TEYA DORA EKSKLUZIVNO ZA KURIR PRED VELIKO FINALE EVROVIZIJE: Jako mi znače vaše poruke! EVO ŠTA ĆE URADITI UKOLIKO POBEDI