ZBOG OVOGA SVI MISLE DA JE POBEDA ŠVAJCARSKE NAMEŠTENA! Detalj koji je svima promakao na Evroviziji: Fotografija pokrenula LAVINU
Foto: EPA Jessica Gow

slučajnosti ili ne?

ZBOG OVOGA SVI MISLE DA JE POBEDA ŠVAJCARSKE NAMEŠTENA! Detalj koji je svima promakao na Evroviziji: Fotografija pokrenula LAVINU

Pop kultura -

Od finalne večeri Evrovizije prošlo je dva dana, a strasti se i dalje ne smiruju. U Malmeu je u subotu trijumfovao predstavnik Švajcarske sa numerom "The Code".

Evrovizija, Evrovizija 2024
foto: EPA Jessica Gow

U napetrom foto-finišu trijumfovao je nad predstavnikom Hrvatske Bejbi Lazanjom i svojoj zemlji doneo novu pobedu na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

Korisnici društvenih mreža su besni

Međutim, korisnici društvenih mreža ne žele da prihvate ovakvo stanje.

Evrovizija, Evrovizija 2024
foto: RTS

"Bejbi Lazanja je pokraden", komentar je koji sve više ljudi objavljuje, a sada se širi fotografija zbog koje su mnogi fanovi ubeđeni da je sve bilo namešteno.

Slučajnosti ili ne?

Jedan korisnik mreže "X" uporedio je izgled scene ovogodišnje Evrovizije i švajcarsku zastavu. "Ne verujem u slučajnosti", napisao je. Skoro niko nije primetio da je scena istog oblika kao i zastava zemlje koja je pobedila.

Objava je za kratko vreme dobila hiljade lajkova, a mnogi su pisali da je pobednik unapred znao šta će se dogoditi.

Bilo je tesno

Evrovizija, Evrovizija 2024
foto: RTS

Podsećamo, Švajcarac je trijumfovao sa 591 poenom, dok je Bejbi Lazanja imao 547 poena, iako je predstavnik Hrvatske imao najviše poena publike, veliki utiacj imao je stručni žiri zemalja učesnika koji je prednost dao Nemu.

Kontroverze i skandali

Evrovizija, Evrovizija 2024, Izrael, Eden Golan
foto: EPA/JOHAN NILSSON

Ovogodišnje takmičenje obeležili su brojni skandali, a definitivno najkontroverznija takmičarka bila je predstavnica Izraela, koja je nedeljama bila pod velikim pritiskom, dobijala otvorene pretnje smrću, a njeni nastupi bili su izviždani.

Jost Klajn, Evrovizija 2024
foto: Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

Takođe, prvi put u istoriji takmičenja jedan finalista je diskvalifikovan. Reč je o predstavniku Holandije, što je izrevortiralo ovu državu, te nisu pročitali glasove žirija.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

04:53

Teya Dora izjava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track