KRALJ ČARLS ZBOG HEMOTERAPIJE IZGUBIO JEDNO ČULO: Otkriveni novi detalji o ZDRAVSTVENOM STANJU monarha, evo kako se sad oseća
Foto: Tayfun Salci/ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

KRALJEVSKA PORODICA

KRALJ ČARLS ZBOG HEMOTERAPIJE IZGUBIO JEDNO ČULO: Otkriveni novi detalji o ZDRAVSTVENOM STANJU monarha, evo kako se sad oseća

Pop kultura -

Britanski kralj Čarls III, tokom današnjeg zajedničkog pojavljivanja u javnosti sa sinom Viljamom u Hempširu, otkrio je nove detalje o svom zdravstvenom stanju. Monarh je razgovarao sa veteranom britanske vojske, Aronom Meplbekom, koji se borio sa rakom testisa. Čarls III boluje od kancera, a vrsta raka nije otkrivena javnosti. Za tu dijagnozu saznalo se pre više od tri meseca. Britanski vladar je, 26. januara, imao operaciju u londonskoj bolnici zbog benignog povećanja prostate.

kralj Čarls
foto: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Veteran britanske vojske rekao je kralju Čarlsu da je prošle godine bio podvrgnut hemioterapiji zbog opake bolesti kao i da je zbog toga izgubio čulo ukusa. Monarh je dodao da se i njemu to desilo, piše Daily mail.

Bakingemska palata još nije potvrdila detalje o lečenju kralja Čarlsa koji se danas sreo sa porodicama vojnika.

Monarh je danas imao zajednički službeni angažman sa sinom, prvi nakon što je monarh u januaru operisan zbog benignog povećanja prostate i prvi nakon što je Bakingemska palata objavila, petog februara, da monarh ima kancer. Zajedničko pojavljivanje u javnosti, koje smo najavili, usledilo je nakon Harijeve turneje sa Megan Markl po Nigeriji proteklog vikenda. Ta poseta se ironično zove "kvazi-kraljevska turneja" dok se dodatno ističe da kralj i princ od Velsa obavljaju službene dužnosti.

kralj Čarls
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Čarls III stigao je danas helikopterom na posebnu ceremoniju sa princom Vilijamom gde će mu službeno predati komadnu nad bivšim pukom princa Harija, koji je nedavno bio u Londonu. Monarh će svom nasledniku na tronu u centru vojnog vazduhoplovstva u Hempširu dodeliti prestižnu poziciju komandanta vojne avijacije.

Vilijam će predstavljati vazdušno-desantno krilo vojske, uključujući bivšu jedinicu svog brata Harija, 662. eskadrilu. Vojvoda od Saseksa služio je u puku kao pilot helikoptera Apache u Avganistanu i mnogi su mislili da će on preuzetu tu ulogu sve dok nije doneo odluku da se povuče sa službenih dužnosti u brtanskoj monarhiji, zajedno sa suprugom Megan Markl, 2020. godine.

(Kurir.rs/BlicŽena/J.M.)

Bonus video:

02:43

SKANDAL NA KRUNISANJU ČARLSA III! Heraldičar Grujić za Kurir TV: Novi kralj je imao pametnija posla, OVO MU NIKAD NEĆE OPROSTITI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track