Zašto je sin bivšeg američkog predsednika Džona F. Kenedija uporno odbijao da nazove prinčeve Harija i Vilijama nakon Dajanine smrti, iako ga je njegova supruga molila da to učini?

Knjiga "Nekada davno: Zadivljujući život Karolin Beset-Kenedi" autorke Elizabet Beler, koja će se uskoro naći u prodaji, donela je odgovor na to pitanje i mnoga druga u vezi sa čuvenim parom.

kenedi.jpg
Profimedia 
foto: Profimedia

Knjiga će se naći u prodaji 21. maja, a magazin "People" objavio je isečke iz tog štiva. Podsetimo, princeza Dajana poginula je 31. avgusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u Parizu dok su je jurili paparaci.

Supruga Džona F. Kenedija juniora, Kerolin Baset, bila je besna što se ta tragedija desila i sama se borila sa paparacima.

"Kerolin je pokušala da natera Džona da nazove prinčeve Vilijama i Harija kako bi im izrazio saučešće kada se saznalo da se Dajana nadala da će njeni sinovi oponašati Džonovu skromnost usprkos opsesiji medija", piše u knjizi.

Međutim, on najpre nije smatrao da treba da ih pozove jer nije poznavao Vilijama i Harija, koji nakon majčine smrti ne skida ovu narukvicu, pa je mislio da se njihove situacije uveliko razlikuju. Verovao je da taj poziv neće biti od koristi zbog toga.

princ-hari-profimedia0871252427.jpg
SplashNews.com / Splash / Profimedia 
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Sreo je princezu Dajanu jednom ili dva puta, a zbog činjenice da je ona umrla dok su je jurili paparci, Džon je postao svestan da su životi njega i Kerolin postali preopterećeni pažnjom i bio je uzrujan zbog toga.

Njen predlog da ih on nazove bio je lep. On je po svemu sudeći, bio ljupka, ljubazna osoba, ali možda je taj trenutak bio pretežak za njega da bi mogao da pruži ruku i kaže nešto nekome ko je upravo izgubio roditelja na vrlo javan i dramatičan način", objavio je magazin.

U knjizi se Kerolin opisuje kao drugačija osobe od one kakvom su je javno predstavljali.

"Pažnja medija stvarno ju je prestravila. Bila je ranjiva. I mislim da su je novinarska pažnja i nadzor nekako pogodili i ukrali joj mnogo radosti. Bila je saosećajna, vrlo brižna i dobra prijateljica", naveo je "People".

Džon i Kerolin, kao i njena starija sestra, poginuli su 16. jula 1999. godine u avionskoj nesreći. Letilica kojom je on upravljao srušila se u vode ostrva Martas Vinjard u Masačusetstu. Džon F. Kenedi Junior bio je sin Džeki Kenedi Onazis i Džona F. Kenedija, koji je ubijen 22. novembra 1963. godine.

(Kurir.rs/BlicŽena/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija Takođe je svoj komentar dao i Džonatan Ingliš, glumac