Nakon što je Kejt Midlton objavila da joj je dijagnostifikovan rak, niti ona niti Kensigtonska palata nisu davali nove informacije o njenom zdravstvenom stanju. Ono što jeste sigurno je da će do daljnjeg primati tretmane hemioterapije i da se svojim zvaničnim dužnostima sigurno neće vraćati narednih godinu dana.

Iako još uvek nije zvanično saopšteno koji tačno tip raka ima Kejt, na tu temu oglasio se američki doktor, Mark Sigl, koji je na "Fox" vestima izneo svoj stav.

"Jedan od načelnika onkologije u "Langon Kancer" institutu u Njujorku, misli da je reč o raku debelog creva. Operacija abdomena, kojoj se podvrgla, verovatno je bila zbog Kronove bolesti što znači da joj je verovatno rađena resekcija creva. Inflamatorna bolest creva, uglavnom, povećava rizik od raka debelog creva ili raka creva", rekao je doktor Sigl za "Fox Njuz Didžital".

Podsetimo, da je, još novembra 2012. godine, Kejt ustanovljena gore pomenuta bolest, koja joj je zahvatila ceo digestivni trakt.

"Vrlo je moguće da joj je tokom operacije uočen i rak. Sve to skupa objasnilo bi razlog njenog dužeg odsustva," istakao je doktor.

mark-sigl.jpg
Printscreen YT/FoxNews 
foto: Printscreen YT/FoxNews

Svoje sumnje ponovio je i u izjavi za "Fox Njuz", ali je svoje razmišljanje podržao mišljenjem drugih stručnjaka.

"Nekoliko stručnjaka, vrhunskih onkologa i kolorektalnih hirurga, potvrdili su mi isto, a to je da Kejt Midlton verovatno ima ili rani rak debelog creva ili rak creva koji je uklonjen i hirurški izlečen. Takođe je moguće da ima ili rak jajnika ili materice", rekao je doktor Sigl.

Takođe je zaključio da postoje dobre šanse da se ova priča zavšri srećnim krajem.

kejt-midlton.jpg
Youtube/World Graphic/People 
foto: Youtube/World Graphic/People

"Nažalost, tokom svoje karijere, dijagnostifikovao sam mnogo slučajeva raka, ali srećom je sve više onih koji su otkriveni dovoljno rano da bismo mogli da uradimo nešto povodom toga. Koja god da je vrsta raka kod Kejt, čini mi se da su ga "očistili". Dobra vest je da su lekari koristili reč "preventivno", što znači da je rak uklonjen u potpunosti i da joj je hemioterapija data da bi se sprečile šanse da se vrati", zaključio je doktor Sigl.

Pored toga što je stalni saradnik medijske kuće "Fox Njuz", doktro Sigl je i klinički profesor medicine i internista u jednom medicinskom centru u Njujorku.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

Kurir televizija SKANDAL NA KRUNISANJU ČARLSA III! Heraldičar Grujić za Kurir TV: Novi kralj je imao "pametnija posla", OVO MU NIKAD NEĆE OPROSTITI