Nakon šest godina braka sa Džeri Hol, od 2016. do 2022, dogodio se i peti brak! Medijski mogul Rupert Merdok (92) oženio se biološkinjom Elenom Žukovom (62), a raskošnom venčanju prisustvovali su brojni bogataši. Venčanje je održano na Merdokovom impozantnom imanju u Bel Eiru, a sama ceremonija navodno se održala u njegovom vinogradu.

Svi gosti su stigli luksuznim automobilima, uključujući marke kao što su Audi, Bentli, Jaguar, Leksus... Venčanju su prisustvovali i američki sportski direktor Robert Kraft sa suprugom Dejnom Blumberg, izvršni direktor News Corpa, Robert Tompson, sa suprugom Vang Ping i brojni drugi ugledni gosti.

rupert.jpg
EPA/Justin Lane 
Rupert Merdokfoto: EPA/JUSTIN LANE

Merdok, čije se bogatstvo procenjuje na oko 20 milijardi dolara, Žukovu je upoznao preko svoje treće supruge, Vendi Deng.

Kako je ranije pisao Daily Mail, nakon što je Merdok najavio da odlazi s mesta predsednika Fox Corpa i News Corpa, potvrdio je da će većinu svog vremena posvetiti proizvodnji vina svetske klase u svom vinogradu.

robert-kraft-profimedia0878243400.jpg
Snorlax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 
Gosti na svadbi Ruperta Merdoka i Jelene Žukovefoto: Snorlax / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

"Želeo je da se povuče dok zna da još ima vremena i dovoljno energije da se fokusira na druge stvari, posebno na svoje vinsko imanje, Moragu", rekao je izvor za Daily Mail.

Ranije se šuškalo da se njegova bivša žena Hol potajno nadala da će ona naslediti vinograd, pa je čak upisala i onlajn kurs vinogradarstva, ali Merodk ju je šokirao 2022, poslavši joj mejl u kom joj javlja da je njihov brak gotov i da želi razvod.

elena-zukova-profimedia0869540333.jpg
Diggzy / Jesal / SplashNews.com / Splash / Profimedia 
Jelena Žukovafoto: Diggzy / Jesal / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Između razvoda i romanse sa Žukovom, Merdok je nekoliko nedelja bio veren s En Lesli Smit, penzionisanom zubnom tehničarkom.

Medijski tajkun poznat je po tome da mu nije problem da sklapa brakove, pa se tako 1956. prvi put oženio. Bila je reč o Patriši Buker, od koje se razveo 11 godina kasnije, 1967.

Iste godine oženio se drugom suprugom, Anom Marijom Torvom, s kojom je ostao u braku 32 godine. Razveli su se 1999. Kasnije iste te godine oženio se trećom suprugom, Vendi Deng. Razveli su se 2013.

Žukova je iz Moskve emigrirala u SAD, a prethodno je bila u braku s milijarderom Aleksandrom Žukovim.

(Kurir.rs/ Daily Mail/ L. S)

Bonus video:

Kurir televizija Miju Borisavljević milijarder u Dubaiju častio sa 30.000 evra