SUPRUGA RODA STJUARTA U DIREKTNOJ VEZI SA KRALJEM ČARLSOM: "Zaklela sam se kraljici", a ovu titulu je Vilijam dao njenom mužu
Foto: justinpalmer_ldn / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

KRALJEVSKA PORODICA

SUPRUGA RODA STJUARTA U DIREKTNOJ VEZI SA KRALJEM ČARLSOM: "Zaklela sam se kraljici", a ovu titulu je Vilijam dao njenom mužu

Pop kultura -

Peni Lankaster, supruga muzičara Roda Stjuarta, koja ovih dana uživa u Dubrovniku, u direktnoj je vezi s kraljem Čarlsom.

Naime, Peni je sa slavnim britanskim muzičarem u braku od 2007. godine, a povezana je i s kraljevskom porodicom, s kojom često objavljuje fotografije na društvenim mrežama. Pre nego što je otputovala za Hrvatsku, bila je u društvu kralja Čarlsa u Bekingamskoj palati.

Ona je jedna od ambasadora "Prinčeve fondacije" koju je 1976. godine osnovao upravo kralj Čarls, tadašnji princ od Velsa, a koja pomaže mladima od 11 do 30 godina koji se bore s nezaposlenošću ili problemima u školi.

Kako navodi Dejli Mejl, Lankaster i kralj Čarls tada su razgovarali o turneji Roda Stjuarta, koji je takođe ambasador fondacije.

Ali, Peni je pre nekoliko godina postala i "posebna oficirka."

"Rod i deca bili su jako nervozni oko toga da ću postati policajka, svašta vide na vestima, ali rekla sam im da danas ima puno žena, ćerki, sestara i majki koje su policajke i služe svojoj zajednici", rekla je tada za magazin Hello.

Otkrila da je morala da prođe osmomesečni trening, a policajka je postala mesec dana nakon što je napunila 50 godina. Iako ima iste privilegije kao policajka, "posebni oficiri" taj posao obavljaju volonterski.

U poslednjih nekoliko godina viđena je na par bitnih događaja za kraljevsku porodicu, među kojima je i sahrana kraljice Elizabete II., na kojem je imala zadatak da pazi na sigurnost ljudi na ulici.

"Bila je velika čast raditi na tome. Prvo sam se zaklela kraljici, a sada moja zakletva ide kralju Čarlsu" rekla je pre dve godine za "Good Morning Britain".

kralj Čarls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Uniformu je obuka i za krunisanje kralja Čarlsa.

"Počašćena sam što sam imala priliku da služim na ovom posebnom događaju! Jako sam ponosna, nikada to neću zaboraviti. Hvala svima", napisala je tada na društvenim mrežama.

Podsetimo, Roda Stjuarta je, 2016. godine, princ Vilijam proglasio vitezom i dodelio mu titulu Ser Roderik.

(Kurir.rs/ShowBuzz/J.M.)

Bonus video:

00:26

Rod promenio stajling, sad ima leopard kosulju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track