Proslavljeni hrvatski kantautor, Massimo Savić, koji je preminuo pre dve godine, za potrebe jednog dokumentarca je govorio o incidentu koji mu se dogodio u stanu koleginice Alke Vuice.

Šokantna izjava pokojnog Massima Savića sada je dospela u javnost.

Naime, opisujući žurke u stanu svoje koleginice Alke Vuice, Massimo je govorio o incidentu sa voditeljem, Željkom Malnarom.

foto: Damir Dervišagić

Massimo je tada pred kamerama izjavio da je mogao da pogine jer je, sad takođe pokojni Malnar, na jednoj žurki u Alkinom zagrebačkom stanu, nakon verbalnog sukoba, izvadio iz jakne ogroman Magnum i pucao u njega.Metak ga je promašio, probio zid i završio u bojleru.

Zvuči neverovatno, ali to su Massimove reči i u dokumentarcu celi događaj opisuje opširnije.

foto: Damir Dervišagić

- Istina je da Massimo prepričava taj događaj i razumem da je to mnoge šokiralo i tek će šokirati večeras ili u reprizi sutra poslepodne. Ipak, epizoda serijala o Alki Vuici, priča je o njenom mukotrpnom probijanju na muzičku scenu, pisanju tekstova za mnoge poznate izvođače i kompozitore među kojima su, osim Massima, Josipa Lisac, Tajči, Boris Novković, Željko Bebek i mnogi drugi. Naravno, ona u filmu opisuje i nastanak hitova koje je sama izvela poput „Laži me“ ili „Otkad te nema“. Bile su to godine kad su ti mladi kreativci živeli prilično intenzivno, da iskoristim diplomatsku formulaciju, ali ne bih voleo da ti segmenti priče zasene Alkin rad - rekao je Toni Volarić za Slobodnu Dalmaciju o svom dokumentarnom serijalu "Zauvijek autor".

(Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija/ Blic/ L. S)

Bonus video:

Glossy GLOSSY LIČNO Massimo Savić: Žene su pokušavale da me osvoje lošim parfemom!