"MIŠIĆI SU MI SE TOLIKO GRČILI DA SU MI BILA SLOMLJENA REBRA" Ispovest Selin Dion o teškoj bolesti: "Kao da ti neko STEŽE GRKLJAN"
Foto: Prime Video / Ferrari / Profimedia

BOLNO

"MIŠIĆI SU MI SE TOLIKO GRČILI DA SU MI BILA SLOMLJENA REBRA" Ispovest Selin Dion o teškoj bolesti: "Kao da ti neko STEŽE GRKLJAN"

Pop kultura -

Selin Dion boluje od neurološkog poremećaja sindrom ukočene osobe, a sada je otkrila da je patila od tako jakih grčeva mišića da su joj se zbog toga slomila rebra.

Govoreći u svom prvom televizijskom intervjuu od dijagnoze, s novinarkom Hodi Kotb za NBC News, Dion je rekla: "U jednom trenutku sam imala slomljena rebra jer ponekad je jako teško..." Kotb ju je upitala: "Grčevi mogu da budu toliko jaki da mogu da slome rebro?", na šta je Dion kimnula glavom u znak potvrde.

Dion je takođe rekla da je, kada doživi grč mišića u grlu, to osećaj "kao da te neko davi, kao da ti neko pritiska grkljan". "Ali može da bude i u abdomenu, u kičmi, u rebrima", dodala je, opisujući grčeve u svojim rukama: "Grče se i ne možete da ih pomerite."

Dion je 2022. godine dijagnostikovan redak i neizlečiv sindrom, zbog čega je morala da prekine da nastupa. Ranije je rekla da to "uzrokuje poteškoće kada hoda i ne dozvoljava joj da koristi svoje glasne žice i peva na način na koji je navikla".

Selin Dion
foto: Valerie Macon / AFP / Profimedia

"Želim da budem najbolja što mogu"

U intervjuu za francuski Vogue u aprilu rekla je da se podvrgava fizikalnoj i vokalnoj terapiji pet puta nedeljno. Priznala je da je očajna, ali je takođe potvrdila da pokušava ponovo da radi na pevačkoj karijeri.

"Nisam pobedila bolest jer je još uvek u meni i uvek će biti. Nadam se da će se dogoditi čudo, da ćemo naći način da je izlečimo kroz maučna istraživanja, ali trenutno moram da učim da živim s njom. Dakle, to sam sada ja, sa sindromom ukočene osobe", rekla je Dion.

Selin Dion
foto: Instagram/celinedion

"Pet dana u nedelji podvrgavam se atletskoj, fizikalnoj i vokalnoj terapiji. Radim na prstima, kolenima, listovima, prstima, glasu... Moram da naučim da živim s tim i prestanem da se preispitujem. U početku bih se pitala: 'Zašto ja? Kako se to dogodilo? Šta sam učinila? Jesam li ja kriva?'" dodala je pevačica.

"Život ne daje nikakve odgovore. Samo ga treba živeti. Imam ovu bolest iz nepoznatog razloga. Kako ja to vidim, imam dva izbora. Ili treniram kao sportista i naporno radim ili se isključim i ostanem kod kuće, slušam svoje pesme, stanem pred ogledalo i pevam sama sebi. Izabrala sam da radim celim telom i dušom, od glave do pete, s medicinskim timom. Želim da budem najbolja što mogu. Moj cilj je da ponovo vidim Ajfelov toranj", zaključila je tada.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S)

Bonus video:

02:52

OSETILA SAM DA MI TRNE PRVO NOGA, PA RUKA... Jelena već dve godine živi s multipla sklerozom, ALI NEMA NIKAKVIH POTEŠKOĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track