Princeza od Velsa, Kejt Midlton (42), pojavila se u javnosti nakon šest i po meseci. Događaj koji je odabrala, iako je prvobitno bilo najavljeno da neće doći, jeste "Trooping the Colour", tradicionalna ceremonija u čast službenog rođendana kralja Čarlsa.

kejt-midlton-profimedia0881814321.jpg
Yui Mok / PA Images / Profimedia 
foto: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Jedan simpatičan momenat sa proslave promakao je mnogima, a rezultat je vremenskih uslova u Londonu tog dana. Naime, kondenzacija je uticala na to da prozori u kočiji budu potpuno zamagljeni, pa su blokirali pogled porodice na masu, a i obratno.

Kejt i njena ćerka Šarlot brzo su prionule na posao i rukom brisale prozore. Tek kada su imale jasan pogled na masu, veselo su mahale.

Supruga princa Vilijama prvo se sa suprugom i decom pojavila u automobilu, potom su se ulicama Londona provozali u zatvorenoj kočiji, a onda je s ostatkom britanske kraljevske porodice pozdravila okupljene s balkona Bakingemske palate. Kejtina borba s rakom se nastavlja, ali se obožavateljima kraljevske porodice čini kako je supruga princa Vilijama u mnogo boljem stanju od očekivanog.

kraljevska-porodica-profimedia0881903413.jpg
/ SplashNews.com / Splash / Profimedia 
foto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia

S njom su sve vreme bila i njena deca Džordž, Šarlot i Lui, koji su se s mamom prvo vozili u kočiji, a onda su viđeni na balkonu Bakingemske palate.

Kejt je dobila veliku podršku, a htela je da bude sigurna da i njena deca uživaju u lepom porodičnom danu i proslavi rođendana kralja Čarlsa.

kejt-midlton-profimedia0881815245.jpg
James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako se prognoziralo da princeza od Velsa neće više obavljati javne angažmane kao što je to činila pre bolesti, ona se obratila javnosti otkrivši kako teče njeno lečenje, i najavila prisustvo na proslavi kraljevog rođendana i potencijalno obavljanje dužnosti tokom leta.

(Kurir.rs/DailyMail/M.F.)

Bonus video:

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani