Princeza Šarlot je jedna od miljenica u kraljevskoj porodici te su je od prvoga dana svi obasipali pažnjom i darovima. Jedan poklon umalo nije izazvao skandal na dvoru. Jedina ćerkia princa Vilijama i princeze Kejt Midlton dospela je u centar pažnje zbog poklona.

Naime, jedna poznata kompanija specijalno za nju je izradila zvečku od osamnaestokaratnog belog zlata, ukrašenu dijamantima, safirima i rubinima. Procenjena vrednost ove dečije zvečke bila je 41.510 evra.

epa06.jpg
EPA 
Princeza Šarlot godinama je u centru pažnje kraljevske porodicefoto: EPA

"Kada su se verili Kejt i Vilijam, princeza je je nosila prsten s plavim safirom, koji je pripadao princezi Dajani Nakon njihove veridbe prodaja plavog safira je porasla jer su žene želele biti baš kao Kejt. Danas nastavljamo rasti kao kompanija i s velikim veseljem slavimo rođenje novog člana u kraljevskoj porodici. Zahvaljujemo Kejt i Vilijamu što su našu kompaniju predstavili svetu darujući im prilagođeno dizajniranu zvečku za bebe, prikladnu za njihovu princezu", dodali su tada.

Međutim, ubrzo je usledio problem. Zbrog strogih pravila i kraljevskih protokola, princeza ovaj poklon nije mogla da zadrži. Oko ove zvečke koja košta pravo bogatstvo potegle su se polemike, a zvanične potvrde o tome da je poklon vraćen nije bilo od strane kraljevske porodice.

"Kensingtonska palata nije objavila jesu li Vilijam i Kejt zaista primili raskošnu dečiju igračku s obzirom na to da se darovi komercijalnih kompanija i ne prihvataju", pisao je Express.

Ipak, čak i da Šarlot, koja je nedavno napunila devet godina nije zadržala zvečku ukrašenu draguljima, nije ostala bez igračke. Podrazumeva se da joj je kralj Čarls poklonio zvečku od vrbe, po ceni od skromnijih 25 funti, što je svakako manje zastrašujuće za mlade kraljevske porodice, a mnogo manje zabrinjavajuće za njene roditelje.

(Kurir. M.J)

Bonus video:

Kurir televizija PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani