PRINC VILIJAM DOBIO PREKO 9 MILIONA EURA ZA ROĐENDAN: Dok neko od bake dobije vunene čarape, princ Vilijam se vozika OVIM (FOTO)
Foto: ARNE DEDERT / AFP / Profimedia

kraljevska porodica

PRINC VILIJAM DOBIO PREKO 9 MILIONA EURA ZA ROĐENDAN: Dok neko od bake dobije vunene čarape, princ Vilijam se vozika OVIM (FOTO)

Pop kultura -

Dok bi većina nas bila srećna sa vaučerom ili parom papuča za rođendan, princ Vilijam je navikao na finije stvari u životu. To uključuje i poklon vredan 8 miliona funti (9.459.400 eura) koji mu je dala njegova baka, pokojna kraljica Elizabeta II, pre 10 godina da obeleži njegovo 32. putovanje oko sunca.

Princ od Velsa danas puni 42 godine i proveo ga je sa svojom suprugom, Kejt Midlton i njihovo troje dece.

Povodom ovog posebnog dana, Kejt je podelila sliku Vilijama i njihovog divnog malog trojca na izletu na plaži dok su skakali sa peščane dine. Veseli snimak prikazuje princa Džordža (10), princezu Šarlot (9) i princa Luisa (6) koji se drže za ruke dok skaču. Pored objave, Kejt je napisala dirljivu koja glasi: "Srećan rođendan tata, svi te mnogo volimo!"

Naime, kako je preneo "The Sun", ogromnu sumu novca, od preko 9 miliona, pokojna kraljica svom unuku poklonila je u vidu helikoptera, da mu se nađe ako mu zatreba u slobodno vreme. Ova luksuzna letelica ima skupa kožna sedišta i dovoljno mesta za sedam putnika.

Nakon što je napustio operativne dužnosti u Oružanim snagama, princ Vilijam se preobučio da postane pilot vazdušne ambulante i, 2015. godine, radio je u vazdušnoj ambulanti Istočne Anglije. Januara meseca, dve godine kasnije, Kensingtonska palata objavila je da prekida svoje dužnosti i u vazdušnoj ambulanti.

Podsetimo, pored Kejt Midlton, princu Vilijamu rođendan je čestitao i njegov otac, Kralj Čarls koji je jutros podelio divnu fotografiju bebe Vilijama koji mu sedi u krilu, a pored koje je ostavljena dirljiva poruka: "Srećan rođendan princu od Velsa!"

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track