"NISMO IMALI IZBORA, MISLIO SAM..." Osnivač ABBE otkrio malo poznate detalje o grupi, evo šta je bilo PRESUDNO NA POČETKU KARIJERE
Foto: EPA

iskrneo

"NISMO IMALI IZBORA, MISLIO SAM..." Osnivač ABBE otkrio malo poznate detalje o grupi, evo šta je bilo PRESUDNO NA POČETKU KARIJERE

Pop kultura -

Grupa ABBA muzički je fenomen, koji je brzinom svetlosti osvojio srca publike. Iako važe za pravu senzaciju, članovi grupe nisu oduševljeni nekim svojim specifičnistoma.

Bjorn Ulvaeus, muzičar i osnivač grupe, istakao je da grupa ima "tako glupo ime" i da ga dele sa "veoma poznatom fabrikom haringa u Švedskoj".

Bjorn Ulvaeus, ABBA
foto: Profimedia

- Kada smo bili samo delimično poznati, i prilično poznati u Švedskoj, snimili smo prvu ploču pod imenom Agneta, Beni, Bjorn i Ani-Frid. A di-džejevi na radiju i svuda drugde su se umorili da pričaju sve to, kao što možete li zamisliti pa su nam sveli imena na inicijale ABBA - rekao je švedski muzičar.

Pored njega u grupi su bili i Agneta Faltskog, Benni Anderson i Ani-Frid Lingstad.

ABBA
foto: Pontus Lundahl/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Nismo imali izbora. Mislio sam da je to tako glupo ime. I jeste. Takođe, to je ime jedne veoma poznate fabrike haringe u Švedskoj – marinirane haringe, koja je veoma popularna u Švedskoj. I morali smo da ih pitamo za dozvolu da koristimo to isto ime - istakao je osnivač.

Ulveus je rekao da je oduvek želeo da imaju neko zvučno ime, kao što su imali Rolnigstonsi.

- I evo nas na kraju sa ABBA-om - zaključio je.

ABBA, Evrovizija 1974
foto: EPA

Grupa je stekla svetsku slavu nakon pobede na Pesmi Evrovizije sa pesmom "Vaterloo” 6. aprila1974, a ove godine je u Malmeu obeleženo pola veka. Sve što se desilo nakon te magične noći pre 50 godina ušlo je u istoriju.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track