NAJLEPŠU JUGOSLOVENSKU MISICU GREŠKA SKUPO KOŠTALA: Osmehom je zarađivala bogatstvo, a onda je krenuo SUNOVRAT ovako danas živi
Foto: Printscreen

da li biste JE prepoznali

NAJLEPŠU JUGOSLOVENSKU MISICU GREŠKA SKUPO KOŠTALA: Osmehom je zarađivala bogatstvo, a onda je krenuo SUNOVRAT ovako danas živi

Pop kultura -

Bernarda Marovt bila je jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije osamdesetih godina, muškarci su padali na kolena pred nju, a mnogi su joj predviđali blistavu karijeru.

Bernarda Marovt
foto: Printscreen/Youtube

I na sam korak od svetske slave, sve je krenulo nizbrdo, a njen pad stigao je brzinom svetlosti. A sve zbog nekoliko footgrafija.

Fotografije koje su zapalile svet

U magazinu Start, koji je tada zamenjivao Plejboj u Jugoslaviji, 1982. godine osvanule su Bernardine slike, a taj primerak prodat je neverovatnih 350 hiljada primeraka. Proglašena je top modelom Italije i top modelom Evrope, a na vrhuncu karijere zarađivala je 3.000 dolara dnevno.

Nema ko se nije divio njenoj lepoti, a ubrzo je postala i Miss Starta i Miss Penthausa. To ju je inspirisalo da se oproba i na takmičenju za Mis, gde se prijavila da predstavlja Jugoslaviju.

Želja joj se ostvarila 1982. godine u Zagrebu. Iako nije prošla u prvom krugu za Miss Hrvatske, jer je žiri imao neke druge favorite, upala je na takmičenje umesto misice koja je odustala.

Međutim, u tom momentu objavljene su sporne slike iz Starta, na kojima je bila obnažena, nakon čega je njena karijera misice bila završena. Lepa Slovenka kažnjena je diskvalifikacijom, u tada konzervativnoj Jugoslaviji, za nju se moglo glasati, ali nije smela da pobedi.

- Bio je, možemo reći, pravi skandal tada jer ljudi nisu navikli, to je bilo nešto novo, mogu reći iznenađenje, ali onda se navikneš - kažeš, dobro, jednom sam to probala, dobro, gotovo - ispričala je jednom Bernarda.

Nije sve bilo tako crno

Iako nikada zvanično nije ponela krunu, u mnogim anketama Bernarda je bila proglašena najlepšom misicom koju je Jugoslavija ikada imala.

Možda jedina pozitivna stvar koja ju je zadesila na tom takmičenju bile je to da su je 30 fotografa iz raznih delova sveta proglasili za Miss fotogeničnosti i dodelili joj titulu najfotogeničnije devojke na svetu. Potom je proglašena top modelom Italije i top modelom Evrope, a na vrhuncu karijere zarađivala je 3.000 dolara dnevno.

Ovako danas živi

Od tada je prošlo više od 40 godina, a danas je Bernarda potpuno neprepoznatljiva.

Iako i dalje održava vitku liniju, godine su učinile svoje, pa je tako njen odraz u ogledalu puno stariji, mada je i dalje prelepa, a sudeći po njenom Instagramu Bernarda je i dalje u svetu modelinga, a zaštitni je znak za jednu marku nakita.

U rodnoj Sloveniji je otvorila školu manekenstva, a u Italiji ima modnu agenciju, te je posvećena mladim devojkama koje žele da uče.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

06:20

Jelena Karleuša stigla na izbor za mis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track