TITOV NAJMLAĐI SIN ŽIVI DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI: Krenuo je očevim stopama, a onda se povukao, kažu da je SLIKA I PRILIKA MARŠALA
Foto: A2227 Sanden / DPA / Profimedia

da li liče?

TITOV NAJMLAĐI SIN ŽIVI DALEKO OD OČIJU JAVNOSTI: Krenuo je očevim stopama, a onda se povukao, kažu da je SLIKA I PRILIKA MARŠALA

Pop kultura -

Josip Broz Tito je iz pet brakova (tri zvanična) imao dvoje dece, sinove Žarka i Aleksandra Mišu, i šestoro unučića, Josipa Jošku, Zlaticu, Edvarda, Svetlanu, Aleksandru Sašu i Andreja.

O Miši ni traga ni glasa

Josip Broz Tito
foto: HEINRICH SANDEN / AFP / Profimedia

O njegovom mlađem sinu Aleksandru Miši gotovo se ništa ne zna, budući da već nekoliko godina živi daleko od očiju javnosti. Mišo je u braku sa Mirom dobio ćerku Sašu Broz, koja je veoma aktivna na svom profilu na društvenim mrežama, te pratioce obraduje i porodičnim fotografijama.

Porodične slike

Saša Broz je objavnila sliku sa svojim ocem Mišom, poovodm njegovog 83. rođendana, a pomenuta fotografija privukla je veliku pažnju javnosti.

- Slavili smo rođendan. Tatin. Osamdeset i treći pa sad Vi vidite kako stoje stvari - napisala je ona u opisu footgrafije, a komentari nisu izostali, među kojima su se isticali i oni gde kažu da je Mišo slika i prilika oca.

Naime, Saša je svoju karijeru izgradila kao pozorišni reditelj, a jednom prilikom za "Gloriju" izjavila je da: „Čovek mora da bude u stanju da se vodi tokom godina, ali porodica je uvek tu da ti čuva leđa.“

Ko je Mišo Broz?

Herta Has, Josip Broz Tito
foto: Profimedia/Printscreen

Aleksandar Mišo Broz rođen je u Titovom braku sa njegovom drugom suprugom, Mariborčankom Hertom Has. Kao i njegov otac, i sam se upustio u politiku, ali i privredu. 80-ih i 90-ih godina bio je na najvišim pozicijama u energetskoj kompaniji INA.

Nakon osamostaljenja Hrvatske, na preporuku tadašnjeg predsednika Franje Tuđmana, postao je prvi savetnik hrvatskog ministra spoljnih poslova. Potom je radio kao savetnik ministra u hrvatskim ambasadama u Rusiji i Egiptu i kao hrvatski ambasador u Indoneziji.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

06:59

KOJE JE PRAVO TITOVO IME? Istoričar: Sve do 1943. u dokumentima stoji samo Tito SRBI ZA JUGOSLAVIJU DALI 1. 247. 535 LJUDI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track