BAJAGA I INSTRUKTORI IZDALI HITNO SAOPŠTENJE: Beogradski koncert se neće održati na Hipodromu, objasnili razlog ove odluke
Foto: Aleksa Stanković

teška odluka

BAJAGA I INSTRUKTORI IZDALI HITNO SAOPŠTENJE: Beogradski koncert se neće održati na Hipodromu, objasnili razlog ove odluke

Pop kultura -

Jedan od najvećih pop-rock bendova ovih prostora, Bajaga i Instruktori, u subotu, 31. avgusta, neće svirati na beogradskom Hipodromu. Bend je izdao hitno saopštenje za medije, koje prenosimo u celosti.

Bajaga, Bajaga i instruktori
foto: Nebojša Babić

Želimo da vas obavestimo da će se najavljeni, do sada najveći koncert Bajage i Instruktora u Beogradu - Samo nam je ljubav potrebna, povodom 40 godina postojanja benda, zakazan za subotu, 31. avgusta, održati u navedenom terminu, ali na novoj lokaciji - Ušće!

Svesni smo da je ova promena neočekivana, odluku nije bila laka, ali smo je doneli iz nekoliko razloga, koje želimo da predočimo javnosti.

UŠĆE, Ramštajn, Koncert, Koncert Ramštajna
foto: Petar Aleksić

Naša najveća želja je da ovaj koncert bude nezaboravno iskustvo i prilika za uživanje za našu vernu publiku, ali i najlepša muzička razglednica poslata iz Beograda.

Stoga smo, sa puno pažnje i odgovornosti, uzeli u obzir naknadne informacije sa terena i sve aspekte koji bi to, na bilo koji način, mogli ugroziti ili dovesti do neke nepredviđene štete ili okolnosti koje je teško kontrolisati. Donošenju ove odluke prethodile su i detaljne konsultacije sa stručnim licima i relevantnim javnim službama, kao i našim saradnicima – firmama Sky music i Stage pro.

Momčilo Bajagić Bajaga, Bajaga, Žika Milenković
foto: Aleksa Stanković

S tim u vezi, ključni faktori koji su uticali na odluku o promeni lokacije vezani su za potpuno bezbedan i komforan dolazak publike do koncertne zone, kao i zaštita ergele sa konjima na Hipodromu Beograd. Svi konji, njih oko 200, morali bi zbog buke biti dislocirani sa beogradskog hipodroma i to na duži period, s obzirom na zahtevnu tehničku postavku i opsežne pripreme.

Imajući sve navedeno u vidu, a sa željom da u svim segmentima zadržimo visoko postavljene produkcijske standarde za ovaj koncert, doneli smo odluku o promeni mesta održavanja koncerta.

Verujemo da će nova, a svima dobro poznata koncertna lokacija na Ušću, uz savršenu scenu i vrhunski zvuk kakav je planiran od početka, pružiti jednako sjajno iskustvo za sve.

Bajaga, Momčilo Bajagić Bajaga
foto: Nikola Ristić RTS

Do sada kupljene ulaznice preko EFINITY i TICKETS servisa važe i za novu lokaciju. Kompletna šema sedišta i tribina ostaje ista.

Uskoro objavljujemo listu naših gostiju, sa kojima ćemo, uz brojne saradnike i prijatelje na sceni, kao i najrazličitije generacije svih vas koji volite našu muziku u publici, zajedno otpevati i otplesati koncert za pamćenje.

Bonus video:

02:07

Bajaga u avg sljedeće godine pravi koncert na hipodromu, povodom 40 god karijere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track