OSAM MILIONA EVRA NA KAMILINOJ GLAVI: Kruna koju je nosila i ELIZABETA ima jaku simboliku, optočena je dijamatima i ŠTITI OD ZLA
Foto: Aaron Chown/WPA Pool/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

raskošno

OSAM MILIONA EVRA NA KAMILINOJ GLAVI: Kruna koju je nosila i ELIZABETA ima jaku simboliku, optočena je dijamatima i ŠTITI OD ZLA

Pop kultura -

Kraljica Kamila oduševila je sve prisutne kada se pojavila u specijalnom izdanju u Bakingemskoj palati da priredi raskošan svečani banket sa kraljem Čarlsom za cara i caricu Japana.

Kamila Parker, Kamila Parker Boouls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Tijara koju je nosila podigla je najveću prašinu, a kao i kod mnogih predmeta u kraljevskoj kolekciji, iza ovog ukrasa koji privlači poglede stoji duga priča.

Kamila je ranije nosila ovu tijaru 2023. tokom južnokorejskog svečanog banketa u Bakingemskoj palati.

Mnogi smatraju da je ovaj predmet jedan od najkontroverznijih komada koje je posedovala pokojna kraljica, kako zbog dizajna, tako i zbog simbolike. narod Burme (današnji Mjanmar).

Kamila Parker Bouls, Kamila Parker
foto: Aaron Chown/WPA Pool/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sastoji se od čak 96 rubina i niza dijamanata, od kojih su neki vremenom uklonjeni zbog odluke o promeni dizajna. Elizabeta je originalnu verziju tijare dobila kao svadbeni poklon od samog 7. nizama iz Hajderabada, uvek je privlačila pažnju, a njena dekonstrukcija postala je predmet žestokih debata.

Veruje se da su Burmanci dali Elizabeti 96 rubina jer su povezani sa zaštitom od bolesti i zla. Prema lokalnom verovanju, postoji 96 uobičajenih nevolja, pa poklanjanje ovog dragog kamenja podrazumeva očuvanje blagostanja kraljice dana.

(Kurir.rs/Net.hr/I.M.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track