"TREBALO MI JE DUŽE OD 10 GODINA DA PROGOVORIM O GUBITKU MAJKE" Reči princa Harija uzdrmaće kralja Čarlsa: "Morao sam na terapiju"
Foto: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia

KRALJEVSKA PORODICA

"TREBALO MI JE DUŽE OD 10 GODINA DA PROGOVORIM O GUBITKU MAJKE" Reči princa Harija uzdrmaće kralja Čarlsa: "Morao sam na terapiju"

Pop kultura -

Na ofiicijalnom sajtu svoje organizacije "Skotijevi mali vojnici", princ Hari je objavio video snimak pod naslovom "Od tuge do rasta", u kom je govorio kako je podneo smrt svoje majke, princeze Dajane.

"Duže od 10 godina nisam govorio o gubitku svoje mame. Nisam uviđao smisao nečega što ne možeš da promeniš, ali pogrešio sam. Razgovor o tome mi je promenio život", rekao je Hari u razgovoru, a preneo portal "Yahoo".

Takođe, naglasio je da mu je nakon majčine smrti, najviše nedostajala podrška porodice, kao i da se zbog toga povukao u sebe, u meri da mu je, nekoliko godina kasnije, bila potrebna pomoć psihologa.

"Gubitak majke je uvek najteža stvar, pogotovo za decu. Mnogi mališani ne žele da pričaju o gubitku jer ih to rastužuje, ali važno je da shvate da od razgovora o tome stvari postaju lakše. Onda možete da slavite život," istakao je Hari i dodao da potiskivanje emocija može samo da izjeda iznutra.

Kako je navedeno, narednog meseca, princu Hariju biće uručena važna nagrada.

princ Hari
foto: Peter MacDiarmid / Shutterstock Editorial / Profimedia

Takođe, njegov otac, kralj Čarls odlučio je da krene u Ameriku sa namerom da poseti svog mlađeg sina, njegovu ženu Megan Markl i, najvažnije, svoju unučad, Arčija Harisona i Lilibet Dajanu.

Kralj Čarls III redovno provodi vreme sa decom sina, princa Vilijama. Prinčevi Džordž i Luis i princeza Šarlot uživaju u društvu svog dede, posebno od kad su čuli vesti da ima rak.

Međutim, ono što muči Čarlsa je to što ne viđa decu svog mlađeg sina Harija (39). Dok su Hari i Megan živeli u Velikoj Britaniji, kralj je imao priliku da se neko vreme druži sa svojim unukom Arčijem, ali od kako su početkom 2020. godine napustili kraljevske dužnosti i otputovali u Ameriku, Čarls nije video svoje unuke.

kraljevska porodica, Kejt Midlton, princ Vilijam, kralj Čarls, kraljica Kamila, Kamila Parker Bouls
foto: Imageplotter / Avalon / Profimedia

Naime, kralj je skhran ovim i zato želi da uspostavi bližu vezu sa Arčijem (5) i Lilibet (3), koju je navodno video samo jednom od njenog rođenja. Kralj je stoga odlučio da uskoro otputuje u Kaliforniju.

Čarls želi da dokaže svojim unucima, koji ne žive u njegovoj blizini, da se mogu osloniti na svog dedu. Navodno ga je na put u Ameriku podstakao treći rođendan princeze Lilibet. Unuci je poslao poklon iz Londona, ali to ne smatra dovoljnim.

„Čarls je razgovarao o zvaničnoj poseti Sjedinjenim Državama u nekom trenutku u budućnosti. Bez sumnje, ako do toga dođe, Čarls će naći vremena i da poseti svog najmlađeg sina i unuke. Pre toga ostaje još brdo planiranja za prevazilaženje. On očajnički želi da ih vidi i mrzi pomisao da ga Arči i Lili neće pamtiti kao toplog, prijateljskog dedu kakav želi da bude“, otkrio je izvor za NY Post.

kraljica kamila, kralj čarls
foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Čarls koji kontakt sa unucima održava samo preko video poziva zabrinut je da će ga Lilibet i Arči zaboraviti odnosno da neće biti blizak sa njima.

Britanski kralj Čarls III želi da Hari i njegova porodica znaju da mogu da se oslone na njega. Odnosi između kralja i njegovog najmlađeg sina, komplikovani su i dan danas, sve od Megzita 2020. godine, prema rečima Izvora, jedino što će Čarls zahtevati jeste da Hari više ne objavljuje knjige poput njegovog memoara "Rezerva", kao i da prestane da gleda na sebe kao na žrtvu.

Takođe, razlog njegove posete može biti i Harijeva odluka da kupi kuću u Velikoj Britaniji, da bi imao gde da prespava kada dođe u posetu jer je, prošle godine, kralj Čarls III naredio deložaciju sina i snajke iz vikendice "Frogmor Kotidž", koja se nalazi na imanju Vindszor

Megan Markl
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Ako Hari kupi kuću u Britaniji, on i Megan će živeti jedan deo godine tu, a jedan deo u Americi, što je bila njihova originalna ideja. Pretpostavljam da to znači da bi Megan dolazila u Britaniju i da bismo ih nekoliko meseci godišnje viđali ovde", kaže bivši batler kralja Čarlsa, Grant Harold. Ipak, smatra da ne postoji šansa da se Megan trajno preseli u Britaniju.

"Mislim da su i otišli za Ameriku zbog toga što Megan nije želela da stalno bude u Britaniji. Verujem da bi Hari voleo da se vrati, on voli svoju zemlju, ovde je odrastao, voleo je da živi ovde i toga se sećam", istakao je

kralj Čarls, Kejt Midlton, princeza Šarlot, Kamila Parker Bouls, kraljica Kamila
foto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Podsetimo, kralj Čarls boluje od raka, Bakingemska palata je o tome obavestila javnost petog februara. Monarh je 26. januar operisan u Londonu zbog benignog povećanja prostate. Vratio se javnim dužnostima pre vše nedelja, slavio je 15. juna u Londonu svoj službeni rođendan kada se Kejt Midlton vratila u javnost posle duže pauze. Najavljuje se da će u oktobru otputovati u Australiju.

Takođe, Hari i Megan, već drugu godinu zaredom, nisu bili pozvani na nedavnu proslavu službenog rođendana kralja Čarlsa III u Londonu.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track