OČEKUJE SE DOLAZAK KEJT MIDLTON NA OVOGODIŠNJI VIMBLDON: Da li će OPET uručiti trofej NOVAKU ĐOKOVIĆU? Evo šta kažu iz Palate
Foto: Profimedia

KRALJEVSKA PORODICA

OČEKUJE SE DOLAZAK KEJT MIDLTON NA OVOGODIŠNJI VIMBLDON: Da li će OPET uručiti trofej NOVAKU ĐOKOVIĆU? Evo šta kažu iz Palate

Pop kultura -

Kejt Midlton tradicionalno uručuje trofeje najboljim igračima Vimbldona a, kako se šuška, prisustvovaće i ovogodišnjem turniru koji će trajati od 1. do 14. jula.

Tim povodom, predsednica kluba "Cela Engleska", Debi Jevans, izjavila je da je, u slučaju da Kejt promeni planove, spremna da pronađe zamenu za uručenje pehara, preneo je "Yahoo".

Kejt MIdlton, koja se najavila vraćanje svojim službenim dužnostima na obeležavanju službenog rođendana kralja Čarlsa III, godinama je uručivala trofeje Grend Slem turnira mnogim svetskim asovima, uključujući i Novaka Đokovića.

Dok nije saznala da boluje od raka, Kejt je i sama igrala tenis a, još od davne 2016. godine, pokrovitelj je AELTC-a.

"Nadamo se da će princeza od Velsa, kao pokrovitelj kluba, i ove godine, biti u mogućnosti da uruči trofeje, ali njeno zdravlje i oporavak su na prvom mestu. Radujemo se ponovnoj saradnji sa njom, ali takođe smo rekli da ostavljamo otvorenu mogućnost da to uradi neko drugi umesto nje. Još uvek ne znamo ko bi mogao da je zameni, ali razmislićemo. Za sada smo još uvek fleksibilni," izjavila je Debi Jevans za "Telegraf Sport" i dodala da će razmisliti o tome šta je najispravnije.

Kejt Midlton
foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iako se još uvek ne zna ko bi potencijalno mogao da zameni Kejt Midlton, spekuliše se da bi to mogao da bude neko od članova kraljevske porodice, ali i sama Debi Jevans, koja se i sama svojevremeno takmičila na Vimbldonu.

Takođe, predstavnici kraljevske Palate rekli su da je još uvek rano da se govori o angažmanu Kejt Midlton, imajući u vidu proces i prirodu lečenja bolesti koja joj je dijagnostikovana.

Od svih članova Dvora, tokom godina, njih desetoro je uručivalo trofeje na Vimbldonu, otkako je kralj Džodž V 1907. godine postao prvi predsednik kluba.

princ Vilijam, princ Džordž, Kejt Midlton, princeza Šarlot, princ Lui
foto: Julie Edwards / Avalon / Profimedia

Kejt je ulogu pokrovitelja preuzela od kraljice Elizabete II, koja je nekoliko puta obavljala taj zadatak, u periodu od 1952. do 2016. godine.

Podsetimo, Kejt Midlton se, šest meseci nakon Božiće šetnje u Sandringemu, pojavila na ovogodišnjoj proslavi službenog rođendana kralja Čarlsa III, a u međuvremenu je postala aktivnija na društvenim mrežama, kada je objavila fotografije princa Vilijama i njihove dece, Šarlot, Džordža i Luja, za Dan očeva, a zatim i za 42. rođendan njenog supruga.

Ako se pojavi i na ovogodišnjem Vimbldonu, to će biti još jedan dokaz da princeza od Velsa neguje tradiciju.

(Kurir.rs/J.M.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track