SVI PRIČAJU O POTEZU MELANIJE TRAMP! Detalj sa sinoćne DEBATE Trampa i Bajdena BODE OČI: Desio se ogroman PRESEDAN
Foto: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

BIVŠA PRVA DAMA

SVI PRIČAJU O POTEZU MELANIJE TRAMP! Detalj sa sinoćne DEBATE Trampa i Bajdena BODE OČI: Desio se ogroman PRESEDAN

Pop kultura -

Debata između predsedničkih kandidata za novembarske izbore u Americi, Donalda Trampa i Džozefa Bajdena, održana je noćas po našem vremenu.

U prvom planu je i detalj vezan za Melaniju Tramp. Bez obzira na to što nije bila uz supruga tokom njegove predsedničke kampanje, to je sve iznenadilo.

Melanija Tramp nije bila uz Donalda Trampa ni juče, i time je prekršila dugogodišnju tradiciju. Bivše prve dame SAD nije bilo nigde kada je njen muž izašao iz aviona u Atlanti u Džordžiji, uoči prve njegove debate sa Džoom Bajdenom, nakon 2020. godine.

Donald Tramp, Džo Bajden, debata, SAD
foto: PA Will Lanzoni Cnn Photos

Nije je bilo ni nakon završetka rasprave. Tramp je izašao sam, ali je supruga aktuelnog američkog predsednika, Džil Bajden, došla do pozornice kako bi pozdravila svog supruga i otpratila ga do stola moderatora.

Uz Donalda Trampa bila je njegova snaja Lara Tramp, supruga Erika Trampa. Dr Džil Bajden pojavila se u svečanom plavom odelu, najpre u patikama, a zatim je ravnu obuću zamenila štiklama. Trampova snaja bila je u bojama Republikanske partije, u crvenoj haljini.

Džo Bajden i Džil Bajden
Džo Bajden i Džil Bajdenfoto: Mandel NGAN / AFP / Profimedia

Melanija je uglavnom bila odustna iz predsedničke kampanje svog muža, iako se najavljivalo da će biti više uključena kao i da će, ukoliko Tramp pobedi predstavnika Demokratske partije, funckiju prve dame obavljati tako da će ostaviti veliki trag u istoriji.

Gospođa Tramp propustila je ključne dogovore u Trampovoj trci za novi mandat u Beloj kući, sam početak izbornog nadmetanja i njegovu pobedničku zabavu, Super utorak.

Nije bila uz supruga ni tokom suđenja na Mehnetnu. Trampu će kazna biti izrečena 11. jula, samo nekoliko dana pre republikanske nacionalne konvencije, na kojoj će biti imenovan za zvaničnog predsedničkog kandidata.

Melanija Tramp, Baron Tramp
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prisustvovala je proslavi mature njihovog sina Barona, prošlog meseca, a u aprilu se pojavila na Log Cabin Republicans, koja sebe opisuje kao "najveću republikansku organizaciju u zemlji posvećenu predstavljanju LGBT konzervativaca i saveznika". Nakon toga je na pitanje da li će biti više u kampanji, odgovorila: "Pratite nas".

Nekoliko stručnjaka predviđa da se ona neće vratiti u Belu kuću ako njenn suprug pobedi na izborima.

Melanija Tramp
foto: JOE RAEDLE / Getty images / Profimedia

“Ona se još više udaljava od svog supruga i od društveno-političke scene u Vašingtonu", rekla je Kejt Andersen Brauer", stručnjak za Belu kuću i funkciju prve dame.

Podsetimo, kada je Tramp pobedio na izborima 2017. godine, Melanija se nije odmah uselila u Belu kuću, učinila je to nekoliko meseci kasnije. Navodno zbog obrazovanja sina Barona koji je pohađao školu u Njujorku. Brojne afere prate njen brak, neretko se priča o potencijalnom razvodu, a nedavno suđenje dolilo je ulje na vatru.

Melanija Tramp
foto: GIORGIO VIERA / AFP / Profimedia

Profesorka istorije na Univerzitetu Ohajo Ketrin Dželison rekla je za Associated Press da su Melanija i njen muž često kršili tradiciju.“Ali čini se da je sve što Trampovi rade protivno standardnom načinu ponašanja kandidata i njihovih supružnika", izjavila je.

Rasprava je na još neke načine srušila tradiju. Bila je to prva debata između bivšeg i sadašnjeg predsednika SAD. Nije bilo publike uživo, a na CNN su isključili mikrofone kandidata kada nije bio njihov red za govor, piše independent.co.uk.

(Kurir.rs/ Blic žena/ L. S.)

Bonus video:

05:05

TREĆI SVETSKI RAT ILI KRAJ AMERIČKE DEMOKRATIJE?! Jelača iz Njujorka analizirao prvu debatu: BAJDEN I TRAMP SU VELIKI GUBITNICI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track