"OTAC ME JE REDOVNO SILOVAO OD MOJE 5. GODINE" Ćerka legendarnog glumca ćutala 31 godinu: "Govorio mi je da svi očevi to rade"
Foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

GNUSNE OPTUŽBE

"OTAC ME JE REDOVNO SILOVAO OD MOJE 5. GODINE" Ćerka legendarnog glumca ćutala 31 godinu: "Govorio mi je da svi očevi to rade"

Pop kultura -

Čekala je čak 31 godinu da progovori, a onda je Pola Kinski optužbama na račun slavnog oca šokirala svet.

Njen otac je bio slavni glumac Klaus Kinski, a Polina priča bila je ona o strašnom zlostavljanju koje je proživljavala od najranijih dana, počevši od svoje pete godine. Kako je ispričala, njen otac, najpoznatiji po ulogama u filmovima Vernera Hercoga, silovao ju je od njene pete godine, te da je tortura trajala 14 godina.

Pola Kinski
foto: Profimedia

"Uvek me je previše dodirivao, držao me toliko čvrsto uz sebe da sam mislila da ne mogu da pobegnem. U to vreme imala sam četiri ili pet godina i živeli smo u Minhenu. Instinktivno sam prepoznala da to nije zagrljaj oca, već više od toga", ispričala je.

"On nije bio otac. Čak 99 odsto vremena bila sam prestravljena u njegovom prisustvu. Bio je toliko nepredvidiv da je porodica živela u stalnom strahu. Počeo je da me dira i ljubi otvorenih usta kad sam bila jako mala, imala sampet ili šest godina", rekla je Pola, koja je glumica i živi u Nemačkoj.

Njen otac je mrtav već 33 godine, a zbog činjenice da njen otac nema priliku da se brani od ovih optužbi, mnogi Poline tvrdnje gledaju sa sumnjom. Ona pak tvrdi da je sve te godine živela u strahu da joj niko neće poverovati, ali da je konačno došao trenutak da o svemu progovori.

Tvrdi da je godinama trpela nasilje, seksualno i fizičko, te da su verbalne uvrede bile gotovo kao dobar dan. Za Guardian je otkrila jezive detalje svoje prošlosti.

"Kao dete sam uvek ćutala jer me je plašio. Bila sam zavisna od njega i njegove pažnje", rekla je i dodala da joj je otac pričao da je njegovo ponašanje sasvim normalno i da u tome nema ništa loše i da očevi širom sveta rade isto svojim ćerkama. Sve je to potanko opisala u svojoj knjizi o ocu koji je 1991. preminuo od srčanog udara.

"Izjedao me osećaj krivice. Osećala sam se kao da sam ga izdala i razočarala, tada sam mnogo plakala", rekla je i dodala da je uvek bila razapeta između poriva da mu ugodi i da ga odbije.

"Napisala sam knjigu jer ne mogu više da gledam kako ga hvale i uzdižu iz godine u godinu, morala sam da reagujem", rekla je.

Kako tvrdi, baš zato što njenog oca smatraju glumačkim genijem i ona je htela da pokaže pravo stanje stvari i realnu sliku svog oca.

Njena polusestra Nastasja Kinski, takođe glumica, demantovala je da ju je otac seksualno zlostavljao, ali otkrila je da ju je zlostavljao na druge načine i da je jednom pokušao da je seksualno napastvuje, ali nije uspeo.

Klaus Kinski
Klaus Kinskifoto: Profimedia

Pola je s 19 godina prekinula sve kontakte s ocem, a kako kaže, kada je umro, bila je potpuno ravnodušna.

"Kad je umro, nazvala me moja majka i nisam ništa osetila. Ni tugu ni mržnju", rekla je i naglasila da želi da podstakne druge žrtve zlostavljanja da progovore o svojim tamničarima jer "to je kao da ste dobili doživotnu robiju".

(Kurir.rs/ Story.hr/ L. S.)

Bonus video:

01:50

NAJVEĆA ŽELJA MI JE DA HODAM BEZ HODALICE, ONDA BI ĆERKU VODILA SVUDA! Životna borba samohrane majke sa multiples sklerozom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track